Κρίσιμη η τηλεδιάσκεψη για το τρένο στην Κρήτη – Με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό για να «μπει το τρένο στη ράγα»
αγαπημένα σου στη Google
Σε τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Θανάση Κοντογεώργη, επιδιώκουν τα μέλη της παγκρήτιας επιτροπής, που έχει δημιουργηθεί για να προωθήσει τη δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη. Εάν δεν αναβληθεί τελικά λόγω των δραματικών εξελίξεων με τις φονικές πυρκαγιές, στην τηλεδιάσκεψη θα μετέχουν και δήμαρχοι του νησιού, αλλά και πρόεδροι άλλων εμπλεκόμενων φορέων.
Όπως τονίζει στο newshub.gr το μέλος της επιτροπής και Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης Λευτέρης Μιχελάκης, στην παρούσα φάση, δίνεται βάρος στην ένταξη του προτεινόμενου έργου σε σχετικό πρόγραμμα χρηματοδότησης από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους. Και αυτό αναμφίβολα θα αποτελέσει ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα, αφού μέχρι τώρα γίνονται συζητήσεις αλλά δεν υπάρχει κάτι «στα χαρτιά» που θα επιβεβαιώνει το πολιτικό ενδιαφέρον που μέχρι σήμερα λένε ότι δείχνουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας.
Συγκεκριμένα, στην τηλεδιάσκεψη τα μέλη της επιτροπής θα συνδεθούν διαδικτυακά για την τηλεδιάσκεψη τους με το δήμαρχο Ηρακλείου, με το δήμαρχο Χερσονήσου, με το δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, με το δήμαρχο Σητείας, με τους προέδρους του Τεχνικού Επιμελητηρίου και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και γίνεται προσπάθεια η διασύνδεση αυτή να περιλαμβάνει και τον κ. Κοντογεώργη, για να τεθεί αυτό το μείζον ζήτημα.
«Εμείς ζητάμε συνάντηση με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Θανάση Κοντογεώργη, προκειμένου να του θέσουμε το αίτημα να ενταχθεί στο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης των μεταφορών και η δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Αν γίνει αυτό, θα έχεις καλύτερο πεδίο δράσης, προκειμένου να διεκδικήσεις και τις χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και από εθνικούς πόρους», τονίζει χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Μιχελάκης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αν γίνει αυτό το βήμα, τότε η πρόταση για το τρένο στην Κρήτη μπαίνει σε άλλη βάση. «Μέχρι τώρα απλά μας λένε ότι είναι καλή η ιδέα μας. Αλλά μέχρι εκεί. Αν προχωρήσουμε σε αυτό το πλαίσιο, ουσιαστικά ανοίγει σιγά σιγά ο δρόμος. Και βέβαια μέχρι τώρα, όλες οι πολιτικές δυνάμεις στην Κρήτη λένε ότι συμφωνούν. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να γίνει, ούτε κοστοβόρο. Πολιτική βούληση χρειάζεται».
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η παγκρήτια επιτροπή δίνει μεγάλο βάρος τόσο στο τρένο όσο και στην ανάγκη στήριξης και ανάπτυξης των μαζικών μέσων μεταφοράς, καθώς θεωρεί ότι δεν μπορεί να μειωθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Κρήτη, αν δεν δοθεί το βάρος στις δημόσιες μεταφορές.
Και φυσικά μία πολύ σπουδαία παράμετρος, είναι και η ασφάλεια των μετακινήσεων, καθώς αν γίνει το τρένο στο νησί μας, ο κόσμος δεν θα χρειάζεται πλέον να κινδυνεύει για να μετακινηθεί από τον ένα νομό στον άλλο, με δεδομένη την πολύ κακή κατάσταση του ΒΟΑΚ, που κάθε τόσο δυστυχώς, βάφεται με το αίμα των θυμάτων της ασφάλτου.
-
31 Ιουλιου 2026, 10:40Προϊσταμένη ΟΦΥΠΕΚΑ: Δεν κάηκε το Φοινικόδασος Πρέβελη αλλά εκτάσεις περιμετρικά του -
30 Ιουλιου 2026, 10:15Πύρινη κόλαση στο νότιο Ρέθυμνο: Οι φλόγες μπήκαν στο φοινικόδασος της Πρέβελης-Τιτάνια μάχη των Πυροσβεστών (Live όλες οι εξελίξεις) -
30 Ιουλιου 2026, 15:30Νέα μεγάλη πυρκαγιά στον Πρέβελη - Εκκενώθηκε το Μοναστήρι -
29 Ιουλιου 2026, 22:25Φωτιά στη Σητεία: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες - Ήχησε το 112 για εκκενώσεις -
31 Ιουλιου 2026, 00:54Ρέθυμνο: Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στα πύρινα μέτωπα - Υπόνοιες για εμπρησμό -Μικροεστίες στο φοινικόδασος Πρέβελη -
30 Ιουλιου 2026, 23:41Τζακ ποτ στην κλήρωση του Τζόκερ - Μοιράζει 2 εκατομμύρια την Κυριακή
