Κρήτη: 69 νέα κρούσματα - Τα 26 εντοπίστηκαν στο Ηράκλειο
αγαπημένα σου στη Google
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως από το σύνολο των 1.886 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 7 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα για ακόμη μια ημέρα στο «κόκκινο» βρίσκεται η Αττική συγκεντρώνοντας περισσότερα από τον μισό αριθμό κρουσμάτων που καταγράφηκαν στην χώρα μας σήμερα, 959. Έπειτα ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 169.
Ωστόσο σταθερή είναι η πορεία των νέων μολύνσεων στην Κρήτη αφού το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 69 νέα κρούσματα. Εξ αυτών 26 εντοπίστηκαν στο Ηράκλειο, 4 στο Λασίθι, 10 στο Ρέθυμνο και 29 στα Χανιά.
Ο «χάρτης» κρουσμάτων:


Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.886, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 404.163, εκ των οποίων 51.2% άνδρες. 1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 29 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.880 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 27, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.122 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 482. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 86.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.442 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 173. Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 202 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη.
-
03 Ιουλιου 2026, 07:06Ηρακλής Πυργιανάκης: «Πίσω από το Προεδρικό Διάταγμα για τους οικισμούς, βρίσκονται τεράστια συμφέροντα» -
03 Ιουλιου 2026, 15:35Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα στο Κακό Όρος -
02 Ιουλιου 2026, 22:18Πένθος στη Μεσαρά για την απώλεια του Απόστολου Παυλίδη -
03 Ιουλιου 2026, 07:15Περικλής Ζορζοβίλης: Έτοιμες οι υπογραφές για τον αμυντικό «θόλο», αλλά ασαφής η δική μας συμμετοχή στη κατασκευή του! (podcast) -
03 Ιουλιου 2026, 08:11Καιρός: Τα "μποφόρ" σώζουν την Κρήτη - Υψηλές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα , αναλυτικά η πρόγνωση -
04 Ιουλιου 2026, 07:15Σταύρος Χριστακόπουλος: Η κόντρα Ανδρουλάκη - Τσίπρα στην κεντροαριστερά, κάνει καλό μόνο στον Μητσοτάκη και την ΝΔ! (podcast)
