Κρήτη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Επίσκοπος για την υπόθεση με την μοναστηριακή περιουσία
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο Επίσκοπος, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης με την υφαρπαγή μοναστηριακής περιουσίας, έκτασης 175 στρεμμάτων στο Ακρωτήρι Χανίων.
Ο Επίσκοπος, που περασε το κατώφλι του εισαγγελεα νωρίτερα το μεσημέρι (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) , αφέθηκε ελέυθερος με περιοριστικούς όρους και πιο συγκεκριμένα, με χρηματική εγγύηση 150.000 ευρώ αλλά και υποχρέωση παρουσίας κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.
Σύφωνα με το ertnews, την έκταση αγόρασε ισραηλινός όμιλος μέσω ενός εκ των κατηγορουμένων με έγγραφα αμφισβητούμενης πιστότητας, των φερόμενων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης την οποία εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ πριν από τρεις μήνες. Στο σκάνδαλο με τη Μοναστηριακή γη, που σε ζημία φθάνει το 1,5 εκατ. ευρώ και αποκαλύπτει η δεύτερη δικογραφία, εμπλέκονται μεταξύ άλλων 6 άτομα, ανάμεσα σε αυτούς ο επίσκοπος, ένας δικηγόρος ο οποίος δεν έχει ακόμα απολογηθεί και τα αδέρφια επιχειρηματίες που είναι προσωρινά κρατούμενοι.
Ο Επίσκοπος κατηγορείται για απιστία σε βάρος ΝΠΔΔ με ζημία που ξεπερνάει το ποσό των 120.000 ευρώ, ενώ ο δικηγόρος για άμεση συνέργεια σε απόπειρα απάτης με ζημία άνω των 120.000 ευρώ.
Τα δύο αδέρφια – επιχειρηματίες κατηγορούνται μεταξύ άλλων για εκβίαση από κοινού, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, με απειλή βλάβης του λειτουργήματος του εξαναγκαζόμενου ή άλλου, τελεσθείσα από πρόσωπα που διαπράττουν τέτοιες πράξεις κατ’ επάγγελμα, για ηθική αυτουργία από κοινού σε απιστία σε βάρος ΝΠΔΔ με ζημία που ξεπερνά το ποσό των 120.000 ευρώ και για σύσταση συμμορίας.
-
01 Δεκεμβριου 2025, 10:50Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
02 Δεκεμβριου 2025, 18:48Στη φυλακή ξανά ο γνωστός Κρητικός μουσικός που είχε καταδικαστεί για υπεξαίρεση -
01 Δεκεμβριου 2025, 17:45Aνυποχώρητοι οι αγρότες: Πάνω από 2.700 τρακτέρ στα μπλόκα - "Ζεσταίνουν" μηχανές και οι αγρότες της Κρήτης (φωτο) -
01 Δεκεμβριου 2025, 15:00Εκλογές ΔΣΗ: "Γυναικοκρατούμενο" το νέο Διοικητικό Συμβούλιο - Οι 9 "πρωτάρηδες" -
01 Δεκεμβριου 2025, 12:30Δρ. Αικατερίνη Σφυριδάκη: Αιματολογία κύησης & θρομβοφιλία- Η σωστή ιατρική καθοδήγηση των ζευγαριών (podcast) -
01 Δεκεμβριου 2025, 13:20Αντίστροφη μέτρηση για το Παγκρήτιο αγροτοκτηνοτροφικό συλλαλητήριο - "Δεν έχουμε άλλο δρόμο" λένε οι αγροτοκτηνοτρόφοι
