Κρήτη: Ενημερωτική συνδιάσκεψη για τη νέα ΚΑΠ με τον Σπήλιο Λιβανό
αγαπημένα σου στη Google
Με την αναφορά στην πρώτη νίκη του κρητικού ελαιολάδου ως αποτέλεσμα καλής συνεργασίας, καλωσόρισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο νησί, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, υπογραμμίζοντας πως η οριστική έγκριση που δόθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για να χαρακτηριστεί το κρητικό ελαιόλαδο ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης και να τυποποιείται μόνο στην Κρήτη.
«Ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας της Περιφέρειας, των παραγωγών, τωνβουλευτών και του Υπουργείου που ανέδειξε τη σημασία που έχουν οι συνέργειες», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης κατά την έναρξη της συνδιάσκεψης ενημέρωσης που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης για την παρουσίαση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στα Χανιά.
Στο ξεκίνημα της συνδιάσκεψης που έγινε παρουσία των φορέων του πρωτογενή τομέα, πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων καθώς και στελεχών του Υπουργείου και των τοπικών Υπηρεσιών που έχουν ευθύνη για τον πρωτογενή τομέα.
Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Κρήτης επεσήμανε πως «οι στόχοι της Περιφέρειας για τα επόμενα χρόνια συνοψίζονται, στην ενδυνάμωση της εξαγωγικής δραστηριότητας των κρητικών προϊόντων, στην αναγνώριση και ανάδειξη της Κρητικής Διατροφής και των τοπικών προϊόντων που τη συνθέτουν, στη διασύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό και την ενίσχυση του brand name της Κρήτης, στην κατοχύρωση των προϊόντων μας ως ΠΟΠ ή με γεωγραφική ένδειξη, στη μεγέθυνση της παρέμβασής μας στην πιστοποίηση και την ενίσχυση της ταυτότητας των Κρητικών προϊόντων, στη διεκδίκηση περισσότερων πόρων για τη χρηματοδότηση έργων και στην ολοκλήρωση όλων των έργων που χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Προγράμματα του ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Αγροτικής ανάπτυξης».
Οι επισκέψεις στα Χανιά
Τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό υποδέχθηκε στα Χανιά το πρωί της Τρίτης ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών φυτών στο οποίο ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε για το έργο του. Ο Υπουργός σε δηλώσεις του από το φυτώριο του Ινστιτούτου τόνισε πως στο πλαίσιο των αλλαγών που σχεδιάζει το Υπουργείο και θα παρουσιαστούν στο δημόσιο διάλογο τον Οκτώβριο, θα ληφθούν υπόψη οι προτάσεις που διατυπώθηκαν στο Ινστιτούτο.
Ακολούθως, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε συνάντηση με τους φοιτητές που φιλοξενούνται στο πλαίσιο ερευνητικών και προγραμμάτων μαθητείας στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ). Ο Υπουργός ενημερώθηκε για την λειτουργία του Ιδρύματος και για τις προτάσεις των φορέων για στήριξη και αναβάθμισή του.
Η πρώτη μέρα της επίσκεψης ολοκληρώνεται με την μεγάλη ενημερωτική εκδήλωση για τη νέα ΚΑΠ στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο παλιό λιμάνι Χανίων.
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης
