Κρήτη: Οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε... 3000 δενδρύλλια κάνναβης! (φωτογραφίες)
αγαπημένα σου στη Google
Μια ακόμη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αυτή τη φορά σε περιοχές του Δήμου Πλατανιά και του Δήμου Κισσάμου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν δύο φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά 3.000 δενδρύλλια κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκαν χθες από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις εξερεύνησης, οι οποίες ολοκληρώθηκαν σήμερα στην ευρύτερη περιοχή των παραπάνω Δήμων.
Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, με την εναέρια συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης χθες εντοπίστηκε αρχικά μία φυτεία σε ορεινή δασική έκταση του Δήμου Πλατανιά, όπου καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο συνολικά 820 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης, ενώ σήμερα σε ορεινή δασική έκταση περιοχής του Δήμου Κισσάμου βρέθηκαν συνολικά 2.180 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούντο επιμελώς σε έξι ειδικά διαμορφωμένους χώρους (διαφορετικών επιπέδων) ευρισκόμενα, στο στάδιο της ανάπτυξης.
Τα τρεις χιλιάδες δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.
Δείτε φωτογραφίες απο τις φυτείες





-
05 Νοεμβριου 2026, 07:43Μαχητικά αεροσκάφη F-16 θα πετάξουν πάνω από το λιμανι του Αγίου Νικολάου - Γιορτάζει η Πολεμική Αεροπορία -
05 Νοεμβριου 2026, 18:37Ο Γ. Παπανδρέου στο Ηράκλειο: LIVE η ομιλία του για τις προκλήσεις της Ελλάδας και τις προοπτικές του μέλλοντος -
05 Νοεμβριου 2026, 07:00Κρήτη: Πάνω από 1300 τυφλοί παραμένουν χωρίς εκπαιδευτή εδώ και έντεκα χρόνια -
04 Νοεμβριου 2026, 11:15Αθανάσιος Γραμμένος: Μονή Σινά - Το παιχνίδι της Αιγύπτου, η υποχώρηση της Ελλάδας και τα ενεργειακά σχέδια δισεκατομμυρίων!… (podcast) -
04 Νοεμβριου 2026, 13:20ΕΚΠΑ: Αναστάτωση στο τμήμα της Φυσικής, άτομα με κράνη μπήκαν σε συνέλευση φοιτητών - Τρεις τραυματίες, ο ένας από τσεκούρι -
05 Νοεμβριου 2026, 08:00Ο Γιώργος Παπανδρέου απόψε στο Ηράκλειο για τη νέα εκδήλωση του «ΝΟΗΜΑ - ΚΡΗΤΗ» - Τα θέματα που θα συζητηθούν
