Κρήτη: Πάνω από 4000 οι εμβολιασμοί σε μια μέρα- Σε υψηλά επίπεδα οι νοσηλείες
αγαπημένα σου στη Google
Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Κρήτης παραμένει ανησυχητική, με το μοναδικό ελπιδοφόρο σημείο να είναι η αύξηση των εμβολιασμών που γίνονται στο νησί!
Μάλιστα, όπως λέει ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Δημήτρης Αγαπίου, εγιναν πάνω από 4000 εμβολιασμοί στο νησί, μόνο κατά τη χθεσινή μέρα.
Αναλυτικά η ανάρτησή του:
"Πάνω από 4.000 οι εμβολιασμοί που πραγματοποιήθηκαν κατά την χθεσινή μέρα στη Κρήτη.
•Νομός Λασιθίου: 588
•Νομός Ηρακλείου: 2.060
•Νομός Ρεθύμνου: 565
•Νομός Χανίων: 1.013
•Συνολικά: 4.296
▪︎Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί είναι πλέον 394.366,
▪︎ Συνολικοί εμβολιασμοί 806.913.
▪︎Οι αναμνηστικές δόσεις που έχουν γίνει είναι 41.023.
▪︎Το θετικότατο στοιχείο της χθεσινής μέρας είναι ότι 1.329 πολίτες προσήλθαν για πρώτη δόση στη Κρήτη.
▪︎Οι εργαζόμενοι στην ΥΠΕ Κρήτης, οι Γιατροί, Νοσηλευτές και οι Υγειονομικοι μας, μαζί με τους Ιατρικούς Συλλόγους,οι Οδοντιατρικοί Σύλλογοι μαζί με την σημαντική συνεισφορά των Φαρμακοποιών μας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης τους Δήμους με αφορμή και την έναρξη των εξορμήσεων των κινητών Εμβολιαστικών ομάδων από τα Κέντρα Υγείας μας. Έχουμε προτάξει την διαφύλαξη και την προστασία της Υγείας των συμπολιτών μας απέναντι στην πανδημία,μέσα από την #Ελευθερία.
▪︎Η αντιμετώπιση της πανδημίας μας δείχνει το δρόμο, μας επιβάλει με σαφήνεια ότι κανένας μας δεν είναι ασφαλής μέχρι να είμαστε ασφαλείς Όλοι μας.
▪︎ Η όποια συζήτηση ή δικαιολογία περί του αντιθέτου του εμβολιασμού βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
▪︎ Καμία μάχη δεν μπορεί να κερδιθεί χωρίς σύμπνοια και πόσο μάλλον με επιχειρηματολογία ή τάση αυτοχειρία.
▪︎ Συνεχίζουμε!".
Oι νοσηλείες
Στα ίδια επίπεδα παραμένει ο αριθμός των νοσηλευομένων ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία της Κρήτης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τετάρτης, στα νοσοκομεία του νησιού νοσηλεύονται συνολικά 97 ασθενείς με κορονοϊό, η πλειονότητα των οποίων βρίσκεται στις κλινικές covid.
Συγκεκριμένα, από τους 97 ασθενείς, οι 83 νοσηλεύονται σε κλινικές covid ενώ οι 14 νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων οι 9 διασωληνωμένοι.
Αναλυτικά:
- Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 12 ασθενείς, οι 8 στην κλινική covid και οι 4 στη ΜΕΘ, οι 3 διασωληνωμένοι
- Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο νοσηλεύονται 19 ασθενείς, οι 16 στην κλινική covid και οι 3 στη ΜΕΘ, ο ένας διασωληνωμένος
- Στο Νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύονται 27 ασθενείς, οι 23 στην κλινική covid και 4 στην ΜΕΘ, οι 3 διασωληνωμένοι
- Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύονται 17 ασθενείς, οι 15 στην κλινική covid και 2 στην ΜΕΘ, ο ένας διασωληνωμένος
- Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου νοσηλεύονται 11 ασθενείς, οι 10 στη κλινική covid και ένας στη ΜΕΘ διασωληνωμένος
- Στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας νοσηλεύονται 3 ασθενείς στην κλινική Covid
- Στο Νοσοκομείο Νεάπολης νοσηλεύονται 7 ασθενείς στην κλινική Covid
- Στο Νοσοκομείο Σητείας νοσηλεύεται ένας ασθενής στην κλινική Covid
-
26 Ιουλιου 2026, 11:27Συντάξεις Αυγούστου 2026: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι -
25 Ιουλιου 2026, 14:53Ρέθυμνο-Βιλανδρέδο: Συλλήψεις και... εξελίξεις για την υπόθεση με το κόψιμο της γλώσσας ενός κτηνοτρόφου -
25 Ιουλιου 2026, 15:40Ιταλία – Ελλάδα 9-10: Η Εθνική πόλο ανδρών για 2η διαδοχική χρονιά στον τελικό του World Cup—Πότε θα γίνει ο μεγάλος τελικός -
26 Ιουλιου 2026, 15:10Πανσέληνος Ιουλίου: Πότε θα δούμε το «Φεγγάρι του Ελαφιού» -
25 Ιουλιου 2026, 07:06Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Άνοδος και στην Κρήτη στις τιμές μίσθωσης το 2025 με τη βασική αιτία να είναι οι... ξένοι επισκέπτες -
25 Ιουλιου 2026, 10:00Η εικόνα στις σχολές στην Κρήτη - Πτώση στις βάσεις εισαγωγής σε 8 από τις 10 πανεπιστημιακές σχολές του Ρεθύμνου
