Κρήτη: Υποχωρούν οι βροχές – ανεβαίνει η θερμοκρασία, αναλυτικά ο καιρός για τις επόμενες ημέρες

Aίθριος o καιρός, με πιθανότητα βροχής ειδικά στην Κρήτη και τα νότια τμήματα των Δωδεκανήσων όπου προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και στην περιοχή Ρόδου – Καστελλόριζου πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Βελτίωση από αργά το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανότητα τοπικών όμβρων το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη θα φτάσει τους 20 με 22 και τοπικά στα νότια τους 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 26 και τοπικά τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος. Στην Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 με 21 και τοπικά στη νότια Κρήτη 23 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 04-05-2025
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά, κυρίως της Μακεδονίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Στα βόρεια ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 με 28 και τοπικά τους 29 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 05-05-2025
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στα δυτικά το πρωί. Πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 06-05-2025
Στο Ιόνιο, τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση από αργά το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά κατά τόπους και διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 07-05-2025
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους πιο πυκνές. Τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης.Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
-
12 Μαΐου 2025, 08:14Μεσαρά: Τραγωδία στην άσφαλτο - Νεκρός άντρας σε τροχαίο
-
12 Μαΐου 2025, 08:50Τροχαίο με το "καλημέρα" στο Ηράκλειο (φωτο)
-
11 Μαΐου 2025, 14:00Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα ή μήπως να το δούμε λίγο πιο εκκλησιαστικά;
-
12 Μαΐου 2025, 09:45Με μια όμορφη γιορτή γεμάτη μουσική, τραγούδι, ποίηση και λογοτεχνία, τίμησαν στο Αλάγνι τη γιορτή της Μητέρας (Φωτο & Βίντεο)
-
11 Μαΐου 2025, 12:20Ηράκλειο: Εντυπωσιακές... πτήσεις για εκατοντάδες πολίτες με τους προσομοιωτές των F16 και F35 (Φωτο + Βίντεο)
-
12 Μαΐου 2025, 17:00Την ερχόμενη εβδομάδα Σύνοδος για την εκλογή Μητροπολίτη στα Χανιά;-Το Σάββατο το μνημόσυνο του μακαριστού Δαμασκηνού