Λ. Καμπουράκης στο newshub.gr: «Στο «τραπέζι» της συζήτησης η εύρεση νέου χώρου για το Κοινωνικό Ιατρείο»
αγαπημένα σου στη Google
Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση ότι βρίσκεται στα «σκαριά» η λειτουργία κοινωνικού ιατρείου στα Ιδρύματα Καλοκαιρινού, από τη στιγμή που ο κ. Αλέξης Καλοκαιρινός έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για το Δήμο Ηρακλειου.
Μάλιστα μέσα από τις σημερινές «Βολές στο Κέντρο» (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) έγινε αναφορά στο εν λόγω θέμα, επισημαίνοντας πως καμία από τις Δημοτικές Παρατάξεις δεν είναι αντίθετη στην έγκριση του μνημονίου συνεργασίας του Δήμου, της Περιφέρειας, της Ιατρικής σχολής και του ΕΛΜΕΠΑ, για τη δημουργία κοινωνικού ιατρείου (με έξοδα της Περιφέρειας και σε χώρο του Δήμου). Δεν έχουν στόχο - όπως έχουν τονίσει - να βλάψουν την ευάλωτη κοινωνική ομάδα των αστέγων!
Η ένσταση έχει να κάνει με τη... λεπτομέρεια ότι το έργο αυτό πρόκειται να γίνει μέσα από τα ιδρύματα Καλοκαιρινού, γιατί αυτό θα αποτελούσε σοβαρό ηθικό ατόπημα και ωμή παρέμβαση, υπέρ ενός υποψηφίου, στις αυτοδιοικητικές εκλογές, από τη μεριά του Δημοτικού Συμβουλίου!
Για το θέμα αυτό λοιπόν μιλά σήμερα στο newshub.gr o κ. Λάμπρος Καμπουράκης, αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, ο οποιος δηλώνει ότι ήδη έχει γίνει συζήτηση προκειμένου να υπαρξει μέριμνα και να βρεθεί ένας άλλος χώρος από το Δήμο Ηρακλείου, για να στεγαστεί το Κοινωνικό Ιατρείο.
Οπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Καμπουράκης, η αρχική συμφωνία μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου για να αξιοποιηθεί ο χώρος στα Ιδρύματα Καλοκαιρινού, πάρθηκε αφενός γιατί εκεί πληρούνται οι προϋποθέσεις, αφετέρου η απόφαση αυτή πάρθηκε πριν από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Καλοκαιρινού.
«Η Περιφέρεια Κρήτης δεν έχει κάποιο πρόβλημα με το που θα δημιουργηθεί το Κοινωνικό Ιατρείο. Δεν έχουμε κάποια σκοπιμότητα ή πρόθεση να στηρίξουμε κάποιον υποψήφιο, μέσα από οποιαδήποτε ενέργεια μας. Εφόσον λοιπόν παρθεί απόφαση για να βρεθεί κάποιος άλλος χώρος από το Δήμο Ηρακλείου, η Περιφέρεια είναι σύμφωνη», σημειώνει ο κ. Καμπουράκης
Μάλιστα, όπως λέει, ήδη ο ίδιος έχει επικοινωνήσει με την αντιδήμαρχο κ. Ρένα Παπαδάκη, συζητώντας μαζί της το θέμα και λέγοντας πως η Περιφέρεια Κρήτης περιμένει τις εξελίξεις και την πρόταση του Δήμου για κάποιον άλλο χώρο, προκειμένου να λειτουργήσει εκεί το Κοινωνικό Ιατρείο.
«Η δράση αυτή «τρέχει» παράλληλα με την επισιτιστική βοήθεια μέσα από το Πρόγραμμα ΤΕΒΑ. Είναι μέρος των δράσεων που λαμβάνουμε σε συνεργασία με το ΕΛΜΕΠΑ και το Πανεπιστήμιο Κρήτης και αφορά την κοινωνική ενδυνάμωση των συμπολιτών μας και τη στήριξη τους. Μιλήσαμε με το Δήμο Ηρακλείου και το Δήμο Χανίων που ενδιαφέρονταν να υλοποιήσουν αυτό το έργο. Η εξέλιξη αυτή όμως προϋπήρξε πολύ πριν της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας Καλοκαιρινου. Είχαμε συζητήσει με την κ. Παπαδάκη και ψάχναμε το χώρο για να λειτουργήσει αυτό το πολυιατρείο. Επειδή λοιπον στα Ιδρύματα υπαρχουν τα συσσίτια, στα οποία πηγαίνουν κάθε μέρα οι άνθρωποι, ήταν ευκολία για εκείνους να υπαρχει δίπλα και αυτή η παροχή. Αυτός ήταν ο μόνος και αποκλειστικός λόγος που είχαμε πει να γίνει εκεί το ιατρείο.
Εμείς ως Περιφέρεια δε συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε προεκλογική εκστρατεία, προφανώς. Είμαστε ένας θεσμικός φορέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συνεργαζόμαστε με μοναδικό γνώμονα το καλό των πολιτών. Εφόσον λοιπον θεωρηθεί αυτή η κίνηση, είπα στην κ. Παπαδάκη να αποφασίσει ο Δήμος που θέλει να κάνει τελικά το κοινωνικό ιατρείο», καταλήγει λέγοντας ο κ. Καμπουράκης.
-
07 Νοεμβριου 2026, 15:00Αδικαιολόγητα χαμηλές οι τιμές παραγωγού στο ελαιόλαδο πριν καλά καλά ξεκινήσει η συγκομιδή -
07 Νοεμβριου 2026, 11:12Εντυπωσιακοί ελιγμοί και θέαμα στην αεροπορική επιδειξη της Πολεμικής Αεροπορίας στον Καράβολα (Φωτο & Βίντεο) -
07 Νοεμβριου 2026, 07:06Σήμερα η επίδειξη της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ηράκλειο από τις ομάδες «ΖΕΥΣ» και «Δαίδαλος» -
06 Νοεμβριου 2026, 07:16Γιώργος Αϋφαντής: «Έχουμε αποτύχει στην αποτροπή έναντι της Τουρκίας – Οδεύουμε σε σύγκρουση με απρόβλεπτες συνέπειες για την Ελλάδα»! (podcast) -
06 Νοεμβριου 2026, 13:00Κρήτη: Ξεμείναμε πάλι από πινακίδες κυκλοφορίας για νέα οχήματα-Τι λέει ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης στο Newshub.gr -
06 Νοεμβριου 2026, 21:00Κρήτη: Δασικοί χάρτες χωρίς χρονοδιάγραμμα - Σε καθεστώς ομηρίας οι πολίτες, σε αδιέξοδο αγρότες και κτηνοτρόφοι
