Με αμείωτη ένταση η μάχη κατά του κορωνοϊού στην Κρήτη: Πόσοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία- Σε εξέλιξη οι εμβολιασμοί των πολιτών
αγαπημένα σου στη Google
Αμετάβλητη σχεδόν παραμένει η εικόνα με τις νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Κρήτης.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε το newshub.gr, σήμερα νοσηλεύονται συνολικά 36 άτομα στα νοσοκομεία του νησιού. Από αυτούς οι 28 είναι σε κλινικές COVID και οι 8 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), εκ των οποίων οι 5 είναι διασωληνωμένοι.
Αναλυτικά ανά νοσοκομείο:
- Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 9 άτομα, 4 στην κλινική COVID και 5 στη ΜΕΘ όπου 4 είναι διασωληνωμένοι
- Στο Βενιζέλειο νοσηλεύονται 5 ασθενείς. Οι 3 είναι στην κλινική COVID και οι 2 στη ΜΕΘ με τον έναν εξ αυτών να είναι διασωληνωμένος.
- Στο Νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύονται 14 άτομα όλα στην κλινική COVID
- Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύεται 1 άτομα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
- Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου νοσηλεύεται 1 άτομο στην κλινική COVID
- Στο Νοσοκομείο Σητείας νοσηλεύονται 6 άτομα στην κλινική COVID
- Δεν υπάρχουν νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία Ιεράπετρας και Νεάπολης.
Προτεραιότητα στους εμβολιασμούς
Σημειώνεται ότι μεγάλο βάρος της προσπάθειας των υγειονομικών αρχών της Κρήτης έχει πέσει στους εμβολιασμούς των πολιτών καθώς ξεκίνησαν οι εμβολισμοί πολιτών άνω των 85 ετών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν σε οκτώ δομές ΠΦΥ ευθύνης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, ενώ προστέθηκαν εμβολιαστικές γραμμές στο ΓΝ - ΚΥ Σητείας, ΓΝ - ΚΥ Ιεράπετρας και ΓΝ - ΚΥ Νεάπολης με το σύνολο των προγραμματισμένων ραντεβού εμβολιασμών να ανέρχεται στα 717. Παράλληλα συνεχίζονται οι εμβολιασμοί των πολιτών στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Κρήτης.
Την ίδια ώρα αυξανονται καθημερινά οι πολίτες που έχουν εμβολιαστει στην Κρήτη φτανοντας τους 6.810.
Στο Ηράκλειο έχουν γίνει 3769. Στα Χανιά έχουν γίνει 1403. Στο Λασίθι έχουν γίνει 995 και στο Ρέθυμνο έχουν γίνει 643
Γηροκομείο Χανίων
Σημερα στις 12:00 το μεσημέρι, θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων και του προσωπικού του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.) Χανίων.
Σύμφωνα με τον Επόπτη των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στα Χανιά, Στέφανο Ντουκάκη, την Πέμπτη θα ξεκινήσει η χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου κατά της ασθένειας Covid-19, σε όλους τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στη δομή, ενώ θα ακολουθήσει και ο εμβολιασμός στο σύνολο του προσωπικού του Γηροκομείου, για την ασφάλεια όσων βρίσκονται εντός του.
Οι εμβολιασμοί θα επαναληφθούν με τη χορήγησης της δεύτερης δόσης του εμβολίου μετά από λίγες ημέρες
-
20 Ιουλιου 2026, 11:33Καύσωνας: Πότε θα βγάλει απαγόρευση εργασίας το Υπουργείο Εργασίας - Αφόρητες καταστάσεις για τους εργαζόμενους στην Κρήτη -
20 Ιουλιου 2026, 11:20Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
21 Ιουλιου 2026, 07:00Δημόσια Υγεία στην Κρήτη: Νοσεί βαθύτατα και ο Άδωνις δηλώνει... “ικανοποιημένος”! -
21 Ιουλιου 2026, 07:15Δημήτρης Τσαϊλάς: Η στρατηγική της αντοχής στην πολιτική φθορά θα κρίνει τον πόλεμο στο Ιράν! (podcast) -
20 Ιουλιου 2026, 14:30Παραβατικότητα, ετοιμόρροπα, χωματερές: Η «ζούγκλα» της Αγίας Τριάδας μέσα από τα μάτια του αρχιτέκτονα Βαγγέλη Γρηγοράκη (podcast) -
21 Ιουλιου 2026, 13:22Στο πλευρό του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου για το Κτηματολόγιο - Δόθηκε παράταση, ζητούν μεγαλύτερη
