Μνημόσυνο στο Αρκαλοχώρι στη μνήμη της Μαρίνας Λαμπράκη Πλάκα

Τίμησαν τη μνήμη της Μαρίνας Λαμπράκη- Πλάκα στο Αρκαλοχώρι με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατο της
Το μνημόσυνο, τελέστηκε την Κυριακή 24 Ιουλίου μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου, στο Αρκαλοχώρι.
«Τιμούμε τη μνήμη της Μαρίνας Λαμπράκη – Πλάκα η οποία υπηρέτησε με αφοσίωση τις Τέχνες και για 30 χρόνια κράτησε το τιμόνι της Εθνικής Πινακοθήκης. Ήταν μια ξεχωριστή γυναίκα που κατάφερε να κάνει περήφανη την ιδιαίτερη πατρίδα της, όπου γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Η Μαρίνα Λαμπράκη- Πλάκα ήταν μια Αρκαλοχωρίστισσα που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα της μέσα από το σπουδαίο της έργο, το οποίο εύχομαι να αποτελέσει πυξίδα για τις νεότερες γενιές», ανέφερε ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης.
Το «παρών» μεταξύ άλλων έδωσαν ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, ο πρώην Βουλευτής Μανώλης Στρατάκης, φορείς, πιστοί αλλά και οικείοι της εκλιπούσης.
-
10 Αυγουστου 2022, 15:12Μεσαρά: Και δεύτερο τροχαίο, μετά το θανατηφόρο με θύμα έναν ηλικιωμένο!
-
10 Αυγουστου 2022, 13:42Μεσαρά: Η μοιραία κίνηση του ηλικιωμένου που σκοτώθηκε σε τροχαίο... (φωτογραφίες)
-
10 Αυγουστου 2022, 16:34ΕΛΓΑ: Καταβάλλονται σε αγρότες 9.7 εκ ευρώ και έρχονται αλλά 4.2 - Προκαταβολές παγετου
-
10 Αυγουστου 2022, 11:36Θανατηφόρο τροχαίο με ένα νεκρό στο δρόμο Μοίρες-Τυμπάκι
-
10 Αυγουστου 2022, 20:15Κρήτη: Προφυλακιστέος ο 33χρονος για τον βιασμό στα Ανώγεια
-
11 Αυγουστου 2022, 18:49Πυροβόλησε και σκότωσε τον πεθερό του - Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη