Απάτη- Ηράκλειο: Αρπαξαν 10.000 ευρώ λέγοντας ότι αγαπημένο τους προσωπο ενεπλάκη σε τροχαίο
Προσποιήθηκε τον τραυματισμό αγαπημένου της προσώπου σε τροχαίο ατύχημα και την έπεισε να καταβάλει χρήματα για την απαιτούμενη χειρουργική επέμβαση.
Ακόμη ένας απατεώνας τηλεφωνικών απατών συνελήφθη, το μεσημέρι της Δευτέρας στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου κατηγορούμενος για απάτη η οποία διαπράχθηκε σε βάρος μίας ηλικιωμένης.
Στο θέμα έχει αναφερθεί με αρκετά ρεπορτάζ και το newshub με τελευταία περίπτωση την απίστευτη περιπέτεια μιας οικογένειας, αλλά και του σοκ που υπέστησαν οι ηλικιωμένοι γονείς (διαβάστε εδώ).
Αναφορικά με την χθεσινή περίπτωση και τα όσα αναφέρει η αστυνομία της Κρήτης το πρωί της Δευτέρας, άγνωστο άτομο επικοινώνησε τηλεφωνικά με την γυναίκα και προσποιήθηκε τον γιατρό, επικαλέστηκε δήθεν τραυματισμό στενού συγγενικού της προσώπου, πείθοντάς την τελικα να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ για την απαιτούμενη χειρουργική επέμβαση του.
Το ανυποψιαστο θύμα, σε καθεστώς σύγχυσης και φόβου παρέδωσε, κατόπιν τηλεφωνικών οδηγιών, σε άγνωστο άτομο το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό.
Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση και μετά από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκε ο ημεδαπός ως ο δράστης που παρέλαβε το παραπάνω χρηματικό ποσό (διαβάστε εδώ).
Ενώ από την προανάκριση προέκυψε ότι, τουλάχιστον από τις 14 Ιουλίου, ο ημεδαπός με ακόμα ένα αλλοδαπό "ενώθηκαν" με σκοπό την τέλεση απατών κατ’ εξακολούθηση, και τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους, διαπράττοντας επιπλέον έξι περιπτώσεις απόπειρας απάτης.
Η μεθοδολογία
Ως προς τη μεθοδολογία δράσης αφού τηλεφωνούσαν μαζικά σε ακαθόριστο χρόνο σε τυχαίες σταθερές τηλεφωνικές συνδέσεις κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, προσποιούμενοι την ιδιότητα του γιατρού και επικαλούμενοι δήθεν τραυματισμό συγγενικού τους προσώπου, τους προκαλούσαν ιδιαίτερη σύγχυση και φόβο, πείθοντάς τους να καταβάλουν χρήματα για την απαιτούμενη χειρουργική επέμβαση – ανάρρωση των οικείων τους προσώπων.
Άμεσα, κατόπιν συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 9.920 ευρώ το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα.
Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου .
Τι να προσέχουν οι πολίτες απέναντι στους αετονύχηδες
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης με αφορμή το παραπάνω περιστατικό και με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους, συμβουλεύει:
• να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις που μέσω τηλεφώνου, από άγνωστα άτομα (που παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι φορέων ή υπάλληλοι Υπηρεσιών), σας ζητάνε την καταβολή χρηματικών ποσών ή την παροχή στοιχείων λογαριασμών ή κωδικών, για την πραγματοποίηση συναλλαγών.
• να ενημερώνετε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνεστε τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Συμβουλές σχετικά με την αποφυγή εξαπάτησης είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη.
Διαβάστε επισης:
-
26 Απριλιου 2026, 07:10Το πανηγύρι του Αϊ Γιώργη και η τελετουργία της ευλογίας των προβάτων στην Κρήτη (Φωτο & Βίντεο) -
25 Απριλιου 2026, 14:06Ηράκλειο: Χωρίς γιγαντοοθόνη ο τελικός ΟΦΗ – ΠΑΟΚ στο Πάρκο Γεωργιάδη, λόγω κακοκαιρίας -
26 Απριλιου 2026, 10:00«Διαμάντι» υπό περιορισμό η Καρδιοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ – Η έλλειψη προσωπικού κρατά κλειστούς θαλάμους-πρότυπα -
25 Απριλιου 2026, 23:21"Φλέγεται" η Κρήτη: Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΟΦΗ -
25 Απριλιου 2026, 19:00«Χαμόγελα» για τα αποθέματα νερού στην Κρήτη – Πάνω από 12 εκατ. κυβικά στον Αποσελέμη -
26 Απριλιου 2026, 07:15Πέτρος Παπακωνσταντίνου: Επιστρέφουμε στην εποχή των ... Αυτοκρατοριών (podcast)
