Νέες θέσεις προσωπικού περιλαμβάνει το σχέδιο για τον νέο οργανισμό του Νοσοκομείου Ρεθύμνου
Την αύξηση της δυναμικότητας των κλινών από 220 σε 273 περιλαμβάνει το σχέδιο του ΔΣ του Νοσοκομείου Ρεθύμνου αναφορικά με την αναθεώρηση του οργανισμού του νοσηλευτικού ιδρύματος – τελευταίος οργανισμός ήταν το 2014 -, αριθμός που προκύπτει όπως αναφέρεται βάσει των στοιχείων λειτουργίας, της νοσηλευτικής κίνησης και των αναπτυξιακών αναγκών του Νοσοκομείου. Σε ό,τι αφορά το προσωπικό το σχέδιο προβλέπει επιπλέον 307 θέσεις.
Αναλυτικότερα στη Ιατρική Υπηρεσία προτείνεται ενίσχυση των οργανικών θέσεων από 151 σε 205 θέσεις (+54), εκ των οποίων οι ειδικευμένοι ιατροί ΕΣΥ από 94 σε 119 (+25), ώστε όπως τονίζεται, να καλύπτονται το πραγματικό επιχειρησιακό φορτίο, οι εφημερίες και οι ανάγκες κρίσιμων κλινικών, εργαστηριακών και απεικονιστικών λειτουργιών.
Στην Νοσηλευτική Υπηρεσία προτείνεται οργανική ενίσχυση από 226 σε 369 θέσεις (+143), ώστε να εξασφαλίζεται επαρκής θεσμική βάση στελέχωσης για ασφαλή λειτουργία και ποιότητα φροντίδας.
Παράλληλα, σε συνάρτηση με τη δυναμικότητα των 273 κλινών και την προοπτική πλήρους ανάπτυξης του ΚΕΦΙΑΠ με 25 κλίνες, προβλέπεται ειδική στοχευμένη ενίσχυση, ιδίως λόγω του υπερτοπικού ρόλου της δομής.
Επιπλέον προτείνεται οργανική ενίσχυση της Διοικητικής-Οικονομικής Υπηρεσίας, των Αυτοτελών Τμημάτων και των Ειδικών Γραφείων από 63 σε 157 θέσεις (+94) και της Υποδιεύθυνσης Τεχνικής Υπηρεσίας από 18 σε 34 θέσεις (+16),με στόχο τη στήριξη κρίσιμων διοικητικών λειτουργιών, τον περιορισμό δημοσιονομικών και διαχειριστικών κινδύνων, την ενίσχυση της γραμματειακής υποστήριξης ιατρικών και νοσηλευτικών τμημάτων, τη θεσμική αποτύπωση πάγιων λειτουργιών όπως καθαριότητα, φύλαξη και πλυντήρια/ιματισμός, και τη διασφάλιση της τεχνικής υποστήριξης που απαιτεί η ασφαλής και αδιάλειπτη λειτουργία του Νοσοκομείου.
Οι θέσεις προσωπικού του νέου σχεδίου Οργανισμού όπως αναφέρεται, διαμορφώνονται βάσει της πλήρους αποτύπωσης της εξέλιξης των οργανικών θέσεων από το 2014 έως σήμερα, των υπηρετούντων, των δεσμευμένων και των κενών θέσεων, καθώς και των προτεινόμενων συστάσεων και καταργήσεων, όπως αυτές αποτυπώνονται στους αναλυτικούς πίνακες τεκμηρίωσης.
Ειδικότερα στην πρόταση επισημαίνεται ότι: «Η προτεινόμενη μεταβολή δεν συνιστά απλή αριθμητική αύξηση, αλλά αποτυπώνει τις πραγματικές ανάγκες στελέχωσης ανά Υπηρεσία, κλάδο και ειδικότητα, σύμφωνα και με την αντιστοίχιση του ΠΔ 85/2022».
Επιπλέον έμφαση δίδεται στην ενίσχυση της διοικητικής διάρθρωσης, με τη σύσταση αυτοτελούς τμήματος Προμηθειών, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία για τα νοσοκομεία άνω των 200 κλινών, με στόχο τη διασφάλιση ενιαίας γραμμής ευθύνης στις διαδικασίες προμηθειών και συμβάσεων.
Σε ό,τι αφορά το ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου προβλέπεται οργανική ανάπτυξη των κλινών από 12 σε 25, με κατεύθυνση την ανάπτυξη κλειστής νοσηλείας και με πρόβλεψη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την πλήρη λειτουργία της δομής.
Η πρόβλεψη αυτή συνδέεται με τον υπερτοπικό ρόλο του ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου ως δομής αποκατάστασης που καλύπτει ανάγκες ασθενών από το σύνολο της Περιφέρειας Κρήτης.
Παράλληλα προτείνεται η θεσμοθέτηση νέων λειτουργιών υγείας, όπως το Κέντρο Φυσικού Τοκετού, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, καθώς και επικαιροποίηση των οργανικών θέσεων προσωπικού, με βάση την εξέλιξη των θέσεων από το 2014 έως σήμερα, τις πραγματικές λειτουργικές ανάγκες του Νοσοκομείου.
Στην πρόταση γίνεται αναφορά ειδική στην αναθεώρηση του οργανισμού του ΓΝΡ σε συνδυασμό με το κτιριακό δηλαδή την επέκταση του υφισταμένου νοσοκομείου αλλά και την παράλληλη πρόβλεψη μακροπρόθεσμης αναπτυξιακής προοπτικής, κατόπιν της παραχώρησης 90 στρεμμάτων από το Πανεπιστήμιο Κρήτης για τη μελλοντική ανέγερση νέου Νοσοκομείου.
-
24 Μαρτιου 2026, 07:43Η Γεωπολιτική Φλόγα της Ανατολικής Μεσογείου: Ο Πόλεμος του 2026 και η Νέα Παγκόσμια Αταξία -
24 Μαρτιου 2026, 07:06Στο «κόκκινο» η υδροδότηση του Ηρακλείου: Ο γρίφος του Αποσελέμη και το στοίχημα της αφαλάτωσης -
23 Μαρτιου 2026, 19:40Ρέθυμνο: Διαμαρτυρία κατοίκων για επικίνδυνο δρόμο μετά το θανατηφόρο τροχαίο – Τι απαντά η Αντιπεριφέρεια -
24 Μαρτιου 2026, 12:46Κρήτη: Ορατός ο κίνδυνος ακύρωσης των παρελάσεων λόγω κακοκαιρίας- Η απόφαση θα παρθεί αύριο το πρωί -
23 Μαρτιου 2026, 19:42Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου: «Αγκάθι» το ενδεχόμενο δημιουργίας δομής μεταναστών στις Μαλάδες - Στη Λότζια αγανακτισμένοι κάτοικοι -
24 Μαρτιου 2026, 12:10Ζαχαρίας Μίχας: Το όνομα της στρατιωτικής επιχείρησης στο Ιράν έπρεπε να είναι «επιχείρηση ΧΑΟΣ»! Γενικευμένο ΧΑΟΣ!! (podcast)
