Ο Γιάννης Καλπούζος παρουσίασε το νέο του βιβλίο - Ρίγη συγκίνησης όταν ακούστηκε η φωνή του Μανώλη Λιδάκη (βίντεο + φωτογραφίες)

Ο Γιάννης Καλπούζος, ο επιτυχημένος συγγραφέας, στιχουργός και ποιητής παρουσίασε το Σάββατο το βράδυ το τελευταίο του βιβλίο «Μεθυστής – Στα χώματα της Κρήτης», στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» (διαβάστε εδώ)
Μετά την Κωνσταντινούπολη, την Άρτα, τα Γιάννενα, την Πελοπόννησο, την Κύπρο, τη Θεσσαλονίκη και τον Πόντο έρχεται ένα βιβλίο με την Κρήτη να πρωταγωνιστεί.
Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή όταν σε γιγαντοοθόνη εμφανίστηκε φωτογραφία του εκλιπόντα Μανώλη Λιδάκη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, και αν και ήταν προγραμματισμένο ο αγαπητός καλλιτέχνης να παρίστατο στην αποψινή εκδήλωση τελικά δεν πρόλαβε... αφού έφυγε σε ηλικία 64 ετών σκορπώντας η είδηση του θανάτου του, βαθιά θλίψη στην γενέτειρα του το Ηράκλειο και σε όλη την χώρα.
Ωστόσο οι παρευρισκόμενοι δεν έκρυψαν τη συγκινήση τους όταν στην διάρκεια της αποψινής εκδήλωσης ακούστηκε η γνήσια λαϊκή φωνή του Μ.Λιδάκη. Για τον αείμνηστο καλλιτέχνη είχε μιλήσει στις 27 Φεβρουαρίου, μια ημέρα πριν την κηδεία του τραγουδιστή και ο Μύρων Μιχαηλίδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (δείτε εδώ).
«Είμαι συγκλονισμένος και βαθύτατα λυπημένος από την ξαφνική είδηση του θανάτου του κορυφαίου ερμηνευτή και αγαπητού μου φίλου Μανώλη Λιδάκη. Αύριο (28/02)είχαμε πρόβα μαζί. Είχαμε προγραμματίσει να τραγουδήσει στις 8 Μαρτίου, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, στην πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου με τίτλο "Ο Μεθυστής" του επίσης κορυφαίου έλληνα συγγραφέα Yiannis Kalpouzos .
Ετοιμάζαμε και μια πολύ όμορφη δουλειά-έκπληξη μαζί οι τρεις (Μανώλης-Γιάννης-Μύρων).Καλό ταξίδι, φίλε, μεγάλε ερμηνευτή!», αναφέρει ο κ. Μιχαηλίδης.
Μάλιστα μιλώντας πρόσφατα στο Newshub.gr ο κ. Γιάννης Καλπούζος για την απώλεια του Μανώλη Λιδάκη και την μεταξύ τους συνεργασία ανέφερε:
"Και τώρα που το είπατε...πάλι ανατρίχιασα. Ήταν τοσο ξαφνικό, τόσο μη αναμενώμενο. Το μοιροχάρτι που λέτε εδώ στην Κρήτη, δυστυχώς έγραφε άλλα πράγματα. Ο Μανώλης ήταν ντόμπρος, αληθινός. Είχε μια γενναιότητα και παληκαριά. Ετοιμάζαμε μια δουλειά με το Μανώλη Λιδάκη. Ξεκίνησε μια όμορφη συνεργασία που δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Μελωποίησε ο Μύρων Μιχαηλίδης 12 στίχους δικούς μου. Άρεσαν πολύ στο Μανώλη. Τελευταία μιλάγαμε πάρα πολύ συχνά στο τηλέφωνο και ήταν να μπει στο στούντιο και να τα τραγουδήσει. Θα μου έκανε επίσης τη μεγάλη τιμή να έρθει και στην παρουσίαση αύριο στο ΠΣΚΗ να τραγουδήσει κάποια τραγούδια. Δυστυχώς όμως μας πρόλαβε ο θάνατος. Ο Μανώλης όμως θα είναι ωσεί παρών (σαν να είναι παρών), αφού το Σάββατο στο ΠΣΚΗ θα ακούγεται η φωνή του και ο Μύρων Μιχαιλίδης θα παίζει στο πιάνο. Κρίμα...ο Μανώλης είχε να δώσει πολλά πράγματα ακόμη".
Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η χορωδία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» υπό τη διεύθυνση της Αργυρώς Σταυρίδη, καθώς και από τους Μανώλη Καλυκάκη (λύρα) και Γιάννη Μαρτσάκη (λαούτο).
Η διοργάνωση της εκδήλωσης ήταν του Δήμου Ηρακλέιου, της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε., του Π.Σ.Κ.Η. και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» .
Διαβάστε επίσης
-
21 Μαρτιου 2025, 17:52Μεσαρά: Οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκίνητου - Σοβαρό τροχαίο σε τούνελ
-
22 Μαρτιου 2025, 14:15Μοντέλο από την Ουκρανία εξαφανίστηκε μετά από πάρτι στο Ντουμπάι και βρέθηκε 8 μέρες μετά ετοιμοθάνατη
-
22 Μαρτιου 2025, 09:20Φωτιές άναψε η μαντινάδα-ύμνος Κρητικού λυράρη για τον Παύλο Ντε Γκρες (Βίντεο)
-
21 Μαρτιου 2025, 12:06Τραγωδία στο Γεροπόταμο: «Η απόφαση αυτή δικαίωσε τα παιδιά», αναφέρει ο τραγικός πατέρας στο newshub.gr
-
22 Μαρτιου 2025, 18:28Κρήτη: Μεγάλη φωτιά σε βιοτεχνία – Καταστροφές και κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
-
22 Μαρτιου 2025, 16:28Ο ξενοδόχος και οι εργαζόμενοι που κινήθηκαν ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα – Αποκαλύψεις στο newshub.gr από το Νίκο Κοκολάκη