Οπλοστάσιο στη Βιάννο: Απολογείται ο 54χρονος που έγινε "τσακωτός" με πολεμικά όπλα
αγαπημένα σου στη Google
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε χθες σε βάρος του 54χρονου άνδρα ο οποίος συνελήφθη καθώς φέρεται να διατηρούσε μίνι "οπλοστάσιο", μέσα στο σπίτι του, σε περιοχή του δήμου Βιάννου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).
Σύμφωνα με πληροφορίες του newshub.gr, ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων, για παράνομη κατοχή πολεμικού τυφεκίου.
Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στην ανακρίτρια Ηρακλείου για να απολογηθεί.
Ωστόσο, ζήτησε κι έλαβε 24ωρη προθεσμία με συνέπεια να οδηγηθεί σημερα στην ανακρίτρια.
Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.
Υπενθυμίζεται ότι ο 54χρονος άνδρας συνελήφθη το πρωί της Τρίτης 2/12 από αστυνομικούς του ΤΑΕ Ηρακλείου οι οποίοι έκαναν "έφοδο" στο σπίτι του σε περιοχή της Βιάννου.
Στην έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκαν -και κατασχέθηκαν- δυο πολεμικά όπλα, 3 κυνηγετικά όπλα, ένα περίστροφο, κορμός πολεμικού όπλου, 2 κάννες πολεμικών όπλων και μια διόπτρα.
Στα ευρήματα των αστυνομικών περιλαμβάνονται ακόμη μία διόπτρα, 798 φυσίγγια, 42 κάλυκες, έξι βολίδες, 3 ξιφολόγχες, 11 γεμιστήρες, αλλά και διάφορα εξαρτήματα όπλων.
ΝΙΣ
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης
