ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου κατά Μητσοτάκη: Οι συγκεντρώσεις στις 28 Φεβρουαρίου για τα Τέμπη ίσως οδηγήσουν σε πολιτική αλλαγή (Βίντεο)
αγαπημένα σου στη Google
Με στόχο την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Ηρακλείου, στελέχη του κόμματος παραχώρησαν συνέντευξη σήμερα, στη διάρκεια της οποίας αφενός έθεσαν τους άξονες της πορείας του, αφετέρου εξαπέλυσαν επίθεση στην κυβέρνηση.
Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στην οποία μετείχαν: ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χάρης Μαμουλάκης, το μέλος της ΚΕ και του Οργανωτικού Γραφείου, οργανωτικός υπεύθυνος Ανατολικής Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σπύρος Δανέλλης και ο συντονιστής της ΝΕ Ηρακλείου του κόμματος Νίκος Δρακάκης, οι τόνοι ανέβηκαν από τους ομιλητές, που δεν καταφέρθηκαν κατά της κυβέρνησης, με αφορμή το θέμα που κυριαρχεί στην πολιτική ατζέντα και στην Κοινή Γνώμη, το οποίο δεν είναι άλλο από το έγκλημα των Τεμπών.
Οι μετέχοντες στη συνέντευξη Τύπου, τόνισαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει κοντά στον πολίτη, επιζητώντας την επανασύνδεση με την κοινωνία, την ώρα που προχωρούν τα βήματα για την ανάταξη του κόμματος.
Σε σχέση με τα Τέμπη χαρακτηριστικά ο κ. Μαμουλάκης είπε πως γίνεται μια λυσσαλέα προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης, θέλοντας να συγκαλύψει ένα αδιανόητο έγκλημα, που "σημάδεψε" τη χώρα το 2023. Τότε που δύο τρένα, εν έτει 2023 σε μια χώρα ευρωπαϊκή όπως είναι η Ελλάδα, κινούνταν επί δέκα λεπτά στην ίδια γραμμή, με ολέθριες συνέπειες. Και επειτα είχαμε την ωμή παραδοχή του κ. Μητσοτάκη για τα λάθη που έγιναν.
Αυτό δε που τονίστηκε είναι πως η ελληνική κοινωνία δείχνει την αμφισβήτηση της προς την κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη, πιστεύοντας πως γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια συγκάλυψης. Κάτι που καταδεικνύεται με εμφατικό τρόπο απο τις δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί το τελευταίο διάστημα.
Και προανήγγειλαν ότι αν η πρώτη πανελλαδικη διαμαρτυρία έστειλε το μήνυμα προς την κυβέρνηση, τότε οι συγκεντρώσεις για την τραγωδία στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου, θα είναι κάτι συγκλονιστικό που μπορεί να οδηγήσει και σε πολιτική αλλαγη.
Μάλιστα ο κ. Μαμουλάκης είπε πως όσο συνεχίζεται αυτή η τακτική από την πλευρά της κυβέρνησης, τόσο το τέλος του κ. Μητσοτάκη ερχεται πιο κοντά. «Μια κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί μετα από αυτές τις αλλεπάλληλες και καθημερινές αποκαλύψεις. Και εκτιμώ πως μέχρι το τέλος Φλεβάρη σε αυτή τη συμβολική αλλά μαζική συγκεντρωση των πολιτών στην Ελλαδα και όλο τον κόσμο, αυτό που θα συμβεί θα είναι συγκλονιστικό. Και ίσως δώσει και το έναυσμα για πολιτική αλλαγή. Και εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δηλώσει παρών», επισήμανε μεταξύ άλλων.
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης
