Τέσσερις διασώσεις μέσα σε 36 ώρες – Σε επιφυλακή οι ναυαγοσώστες σε Χερσόνησο, Σταλίδα και Μάλια (Βίντεο)
Μάχη με τα κύματα έδωσαν το τελευταίο διήμερο οι ναυαγοσώστες σε παραλίες της βόρειας Κρήτης, καθώς οι ισχυροί άνεμοι και τα επικίνδυνα θαλάσσια ρεύματα οδήγησαν σε πολλαπλά περιστατικά κινδύνου. Συνολικά, τέσσερις διασώσεις καταγράφηκαν σε διάστημα λιγότερο των 36 ωρών, την ώρα που η κόκκινη σημαία κυμάτιζε σχεδόν σε όλες τις οργανωμένες ακτές.
Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο 29 Ιουνίου στα Μάλια, όταν 61χρονος Γάλλος τουρίστας, πρώην ναυαγοσώστης, παρασύρθηκε από ισχυρά ρεύματα ενώ κολυμπούσε. Παρά την εμπειρία του, δεν κατάφερε να επιστρέψει μόνος του στην ακτή. Ο ναυαγοσώστης της περιοχής αντέδρασε άμεσα και με ασφάλεια ανέσυρε τον άνδρα στην παραλία, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Η επόμενη ημέρα αποδείχθηκε ακόμη πιο απαιτητική. Νωρίς το πρωί της Κυριακής, στις 09:50, ναυαγοσώστης στη Σταλίδα εντόπισε 66χρονο Γερμανό τουρίστα να χτυπιέται από τα κύματα πάνω στα βράχια. Παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, έπεσε στη θάλασσα με ναυαγοσωστική τορπίλη και κατάφερε να τον ανασύρει. Ο τουρίστας είχε τραυματιστεί στον ώμο και βρισκόταν σε σοβαρή κατάσταση σοκ.
Λίγο μετά τις 10:00, άλλο περιστατικό σημειώθηκε στο λιμάνι της Χερσονήσου, όταν μητέρα τουρίστρια και η εξάχρονη κόρη της παρασύρθηκαν στα ανοιχτά με φουσκωτό στρώμα. Το περιπολικό σκάφος «Ωκεανίς» δεν μπορούσε να προσεγγίσει λόγω των καιρικών συνθηκών. Την επιχείρηση ανέλαβε πλήρωμα ιδιωτικού σκάφους, το οποίο με jet ski κατάφερε να προσεγγίσει και να διασώσει με ασφάλεια και τις δύο λουόμενες.
Κατά τη διάρκεια της ίδιας ημέρας καταγράφηκαν ακόμη δύο περιστατικά, αποτέλεσμα των ισχυρών ανέμων και της αδιαφορίας κάποιων λουομένων στις προειδοποιήσεις. Οι ναυαγοσώστες επενέβησαν και στις δύο περιπτώσεις, διασώζοντας συνολικά ακόμη τρία άτομα που κινδύνευσαν στη θάλασσα.
Όλα τα περιστατικά γνωστοποιήθηκαν άμεσα στο αρμόδιο Λιμενικό Σώμα. Η ένταση των καιρικών φαινομένων σε συνδυασμό με την αυξημένη κίνηση στις παραλίες φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο τον καθοριστικό ρόλο της ναυαγοσωστικής παρουσίας στις οργανωμένες ακτές της Κρήτης, αλλά και την ανάγκη συμμόρφωσης των επισκεπτών στις οδηγίες ασφάλειας.
-
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
14 Απριλιου 2026, 18:10Ηράκλειο: Έριξαν μπογιές στο ιδιωτικό ΚΕΠ, ο ιδιοκτήτης του οποίου εμπλέκεται στο κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων (Φωτο) -
14 Απριλιου 2026, 23:16ΕΣΠΑ: Αρχίζουν οι αιτήσεις της δράσης για την ενίσχυση νέων πτυχιούχων
