Βράβευση του Δήμου Χανίων από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για το πρόγραμμα ESTIA
Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη παρέλαβε το βραβείο του Δήμου Χανίων από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στη διάρκεια της τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο.
Η τιμητική εκδήλωση έγινε με αφορμή την ολοκλήρωση της συμμετοχής της Ύπατης Αρμοστείας στο πρόγραμμα “ESTIA”, ένα πρόγραμμα που αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος και την ένταξη των προσφύγων στις τοπικές κοινωνίες.
Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια, ο Αναπληρωτής Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα, Jason Hepps, απένειμε βραβείο στους Δήμους και φορείς της Κρήτης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα “ESTIA” και που συνέβαλλαν στην επιτυχή υλοποίησή του.
Κατά την παραλαβή του βραβείου η κ. Ζερβουδάκη δήλωσε: “Είναι τιμή για τον Δήμο Χανίων να συνεχίζει ένα πρόγραμμα αξιόλογο για την διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος. Αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι η ένταξη αυτών των ανθρώπων στην καθημερινότητα και κοινωνία μας”, ενώ υπογράμμισε πως “θα σταθούμε, σαφώς, αρωγοί στη συνέχιση του προγράμματος”.
Στη βράβευση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, ο Δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων, Μανώλης Κοκοσάλης, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας και ο Δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης.
-
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ -
15 Απριλιου 2026, 17:21Κύπρος: Νέα τουρκική πρόκληση στη νεκρή ζώνη στην Πύλα, μετέφεραν «αστυνομικούς» του ψευδοκράτους και άρματα μάχης -
16 Απριλιου 2026, 07:06Ανεπάρκεια και φέτος στα κονδύλια για τη δακοκτονία, διαπιστώνει ο ΣΕΔΗΚ – Μόλις 9,9 εκατομμύρια ευρώ για την Κρήτη -
16 Απριλιου 2026, 07:15Θεόδωρος Τσίκας: Απανωτά τα πλήγματα για την Κυβέρνηση! Δύσκολος πλέον ο πολιτικός της βίος… (podcast)
