Ξεκίνησε η προσπάθεια ενίσχυσης των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης (βίντεο)
αγαπημένα σου στη Google
«Από το Λασίθι ξεκινούμε την προσπάθεια για την ενδυνάμωση των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας μας», δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, υπογράφοντας την πρώτη σύμβαση συνεργασίας με την «Δαίδαλος ΑΕ», που δημιουργήθηκε με πρωτεργάτη την Περιφέρεια για να δώσει λύσεις και προοπτική στην επιτάχυνση της υλοποίησης των έργων στην Κρήτη. Η συνεργασία αυτή, θα αποδώσει για την Περιφέρεια συνολικά, για κάθε Περιφερειακή Ενότητα ξεχωριστά αλλά και για κάθε συνεργαζόμενο Δήμο που θα μετέχει στη συνεργασία αυτή.
«Στόχος είναι ένας: ενδυνάμωση Περιφερειακών Ενοτήτων, Περιφέρειας και των Δήμων που είναι μέλη στο Δαίδαλος ΑΕ», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.
Είναι χαρακτηριστικό πως στην περίπτωση της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου όπου σήμερα υπηρετούν πέντε στελέχη, θα προστεθούν εννέα μηχανικοί, που στελεχώνουν την τεχνική υπηρεσία της περιφερειακής ενότητας Λασιθίου, μέσω προγραμματικής σύμβασης που γίνεται με την Δαίδαλος ΑΕ.
«Από την προσπάθεια αυτή η βοήθεια θα είναι πάρα πολύ μεγάλη για τις τεχνικές υπηρεσίες, προκειμένου να μπορούμε να ωριμάζουμε έργα και να επιβλέπονται και τα έργα από τους τεχνικούς που θα προσλάβουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης.
Η Προγραμματική Σύμβαση που υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Πρόεδρο της «Δαίδαλος ΑΕ» Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Κώστα Φασουλάκη, αφορά την τεχνική και διοικητική υποστήριξη της ∆ιεύθυνσηςΤεχνικών Έργων της ΠΕ Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης από την «∆ΑΙ∆ΑΛΟΣ Α.Ε.-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ» σε ένα ευρύ φάσμα ενεργειών τόσο σε επίπεδο εξ’ αρχής υλοποίησης αντικειμένων όσο και σε επίπεδο διεκπεραίωσης υπαρχουσών δράσεων σε σχέση με έργα τα οποία κρίνονται και αξιολογούνται ως έργα υψηλής σπουδαιότητας και προτεραιότητας. Τα έργα αυτά θα συμβάλλουν τόσο στην ασφάλεια των πολιτών και τουριστών της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, όσο και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην αειφόρο ανάπτυξή της περιοχής.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο ΑντιπεριφερειάρχηςΛασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, ο οποίος έκανε απολογισμό των έργων που είναι σε εξέλιξη τονίζοντας πως θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες μετά την εξέλιξη αυτή. Στην υπογραφή παραβρέθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λασιθίου Γιώργος Τσιφετάκης, Γιάννης Ανδρουλάκης, Κώστας Ξενικάκηςκαι η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Χανιωτάκη - Μυλωνάκη καθώς και στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Λασιθίου.
-
02 Ιουλιου 2026, 10:25Την Παρασκευή το τελευταίο αντίο στον 60χρονο που έσβησε μετά από τροχαίο δυστύχημα στο Μεταξοχώρι – Η έκκληση της οικογένειας -
02 Ιουλιου 2026, 07:15Νικόλας Φαραντούρης: Απαράδεκτοι Μπίστης και Σιακαντάρης που χαρακτήρισαν μονομερή ενέργεια την πόντιση καλωδίου στην Κάσο! (podcast) -
03 Ιουλιου 2026, 07:06Ηρακλής Πυργιαννάκης: «Πίσω από το Προεδρικό Διάταγμα για τους οικισμούς, βρίσκονται τεράστια συμφέροντα» -
02 Ιουλιου 2026, 07:06«Παγωσε» η καταβολή χρημάτων μέσω ΟΕΦ οδηγώντας σε δεινή οικονομική θέση Συνεταιρισμούς και Ομάδες παραγωγών -
02 Ιουλιου 2026, 13:35Συνεργασία ξεκινούν το Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας και το Πανεπιστήμιο Δυτ.Αττικής για την ανάπτυξη της έρευνας σε υγεία και κοινωνική προστασία -
02 Ιουλιου 2026, 22:18Πένθος στη Μεσαρά για την απώλεια του Απόστολου Παυλίδη
