Αλλαγή ενεργειακής σελίδας για τα ΕΛΠΕ
αγαπημένα σου στη Google
Συνάντηση Εργασίας είχε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), Γιάννη Παπαθανασίου, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Ανδρέα Σιάμισιη και τον Γενικό Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Νέων Δραστηριοτήτων, Γιώργο Αλεξόπουλο, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρας Σδούκου.
Στη συνάντηση συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα του στρατηγικού μετασχηματισμού των ΕΛΠΕ σε έναν ολοκληρωμένο Όμιλο παραγωγής και εμπορίας όλων των σύγχρονων μορφών ενέργειας και την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, με έμφαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Με αφορμή το στρατηγικό σχέδιο μετεξέλιξης των ΕΛΠΕ, για πρώτη φορά γίνεται ουσιαστική συζήτηση και σχεδιασμός για τις επιπτώσεις της ενεργειακής μετάβασης σε σχέση με την αγορά πετρελαίου.
Οι επικεφαλής της διοίκησης των ΕΛΠΕ παρουσίασαν στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας τους βασικούς άξονες του μετασχηματισμού του Ομίλου, οι οποίοι προβλέπουν:
- Επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής σχετικά με το ESG (Environmental, Social, Corporate Governance). Θα υιοθετηθεί η επενδυτική φιλοσοφία ESG, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευση απέναντι στο περιβάλλον, την κοινωνία, την εταιρική διακυβέρνηση και γενικότερα τη βιωσιμότητα. Αναπροσαρμόζονται άμεσα οι στόχοι για τη μείωση των εκπομπών ρύπων, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου.
- Αναπροσαρμογή επιχειρηματικής στρατηγικής και κατανομής κεφαλαίων, με επενδύσεις στην καινοτομία και την παραγωγή φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων.
- Καθιέρωση σύγχρονης και κατάλληλης εταιρικής δομής, που θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα της εταιρείας.
- Αναβάθμιση εταιρικής διακυβέρνησης στο πιο υψηλό επίπεδο, προκειμένου ο Όμιλος να βρίσκεται στην κορυφή των επενδυτικών επιλογών, αλλά και να διασφαλίζει τη διοίκηση με κανόνες διαφάνειας προς τις αγορές, τους μετόχους, τους εργαζόμενους και την κοινωνία.Συζητήθηκε, επίσης, ο εκσυγχρονισμός του πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης και η εναρμόνισή του με τις διατάξεις του νόμου 4706/2020 για τις εισηγμένες ανώνυμες εταιρείες, ο οποίος υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα της Βουλής πλην του ΚΚΕ.

"Πρωταγωνιστής στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης"
Ο κ. Σκρέκας, δήλωσε: «Έχω τη χαρά σήμερα να υποδεχτώ τη διοίκηση του Ομίλου των ΕΛΠΕ για να συζητήσουμε διεξοδικά για το στρατηγικό σχέδιο μετεξέλιξης του Ομίλου, το οποίο είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους εθνικούς στόχους της χώρας για τη σταδιακή απεξάρτηση από ρυπογόνα καύσιμα, τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Οι επενδύσεις σε καινοτόμες τεχνολογίες και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας δίνουν τη δυνατότητα στα Ελληνικά Πετρέλαια να πρωταγωνιστήσουν στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης της νέας εποχής. Για πρώτη φορά έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο θα διασφαλίσει την ευημερία και την ανάπτυξη της μεγαλύτερης εταιρείας ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Βασικός μας στόχος είναι η διασφάλιση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας και η δημιουργία νέων και υψηλά αμειβόμενων. Απέναντι στη μεγάλη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, ο Όμιλος ΕΛΠΕ, με πλήρη στήριξη και συνεργασία των βασικών μετόχων, θα αναπτυχθεί ως ένας ολοκληρωμένος ενεργειακός όμιλος επενδύοντας σε τεχνολογίες και προϊόντα που θα δημιουργήσουν ισχυρή προστιθέμενη αξία για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, διασφαλίζοντας παράλληλα τα συμφέροντα του Δημοσίου»
-
20 Οκτωβριου 2026, 07:05Απονομή Δικαιοσύνης στο Ηράκλειο: Τα προβλήματα, οι καθυστερήσεις και οι προοπτικές-Ο Πρωτοδίκης Αργύρης Κατσαμάνης στο Newshub.gr (Μέρος Α) -
19 Οκτωβριου 2026, 12:51Πατσίδερος: Το χωριό στο οποίο οι εκλογές για τον Πολιτιστικό Σύλλογο συνοδεύτηκαν με... νόστιμο φαγητό και καλή παρέα (Φωτο) -
19 Οκτωβριου 2026, 12:42Ποιοι είναι οι επόμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαδοχή της έδρας, μετά την παραίτηση Μαμουλάκη και από το βουλευτικό αξίωμα -
19 Οκτωβριου 2026, 10:45Χάρης Μαμουλάκης: Ηθικο-πολιτικά όφειλα να παραιτηθώ - Όλα γίνονται στην ώρα τους!... (podcast) -
19 Οκτωβριου 2026, 12:32Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
19 Οκτωβριου 2026, 08:30Αρετή Αυγουλέα: Η περιεμμηνόπαυση δεν είναι ταμπού - Όταν σώμα και διάθεση αλλάζουν, η γυναίκα αναζητά απαντήσεις! (podcast)
