Αντίστροφη μέτρηση με το... καλημέρα για τις φορολογικές δηλώσεις
Η 15η Ιανουαρίου καταληκτική προθεσμία εγγραφής των υπόχρεων φορέων του δημοσίου στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. Προσωποποιημένη ευθύνη και πρόστιμα για όσους δεν υποβάλλουν στοιχεία.
Το πρώτο στοίχημα για την έγκαιρη υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, σε προκαθορισμένες ημερομηνίες και χωρίς παρατάσεις, κρίνεται στις 15 Ιανουαρίου. Παραβίαση αυτής της προθεσμίας για τους φορείς του δημοσίου που έχουν την ευθύνη διαβίβασης στοιχείων για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων ανοίγει τον δρόμο για πρόστιμα τα οποία φτάνουν τα 2.500 ευρώ, με προσαύξηση 50 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης και μέγιστη προσαύξηση επιπλέον 2.500 ευρώ.
Στις 15 Ιανουαρίου, είναι η καταληκτική προθεσμία για την εγγραφή των υπόχρεων φορέων του δημοσίου (και των προσώπων που φέρουν την ευθύνη της έγκαιρης και έγκυρης διαβίβασης των ηλεκτρονικών αρχείων στην ΑΑΔΕ) στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ ενώ για την ανάρτηση των στοιχείων η καταληκτική ημερομηνία έχει οριστεί στις 28 Φεβρουαρίου.
Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, διευθυντές και προϊστάμενοι όλων των φορέων του δημοσίου που πρέπει να στείλουν στοιχεία αποδοχών, συντάξεων, επιδοτήσεων, μερισμάτων και κάθε άλλου εισοδήματος απαραίτητου για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων έχουν πια οι ίδιοι την ευθύνη, αφενός για την έγκαιρη εγγραφή του φορέα τους στο Μητρώο, αφετέρου για την έγκαιρη και χωρίς λάθη αποστολή των στοιχείων, το αργότερο έως τις 28 Φεβρουαρίου. Στην αντίθετη περίπτωση επιβάλλονται πρόστιμα στα φυσικά πρόσωπα και όχι στον φορέα ύψους 2.500 ευρώ. Το συγκεκριμένο πρόστιμο αφορά τις παραβάσεις.
-
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
14 Απριλιου 2026, 18:10Ηράκλειο: Έριξαν μπογιές στο ιδιωτικό ΚΕΠ, ο ιδιοκτήτης του οποίου εμπλέκεται στο κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων (Φωτο) -
14 Απριλιου 2026, 23:16ΕΣΠΑ: Αρχίζουν οι αιτήσεις της δράσης για την ενίσχυση νέων πτυχιούχων
