Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια από 10-12 Νοεμβρίου λόγω απεργίας των ναυτεργατών
αγαπημένα σου στη Google
Αποδεκτή έγινε από τη Πανελλήνια Ναυτεργατική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) η πρόταση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) για κήρυξη 48ωρης απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με προοπτική κλιμάκωσης, από τις 10 Νοεμβρίου (ώρα έναρξης 6.00 π.μ.) έως τις 12 του μηνός (ώρα λήξης 6.00 π.μ), σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ.
«Η απόφαση αυτή ήταν ομόφωνη», προσθέτει το σωματείο, ενώ «κεντρικές διεκδικήσεις που αναδεικνύονται και αποτελούν και τα βασικά αιτήματα της απεργίας» είναι τα ακόλουθα:
«Η υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις για το 2020-2021
Η αντιμετώπιση των εργασιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ναυτεργάτες (υπερεργασία, εντατικοποίηση, ωράρια εργασίας και ανάπαυσης, παραβιάσεις των ΣΣΕ)
Τα κοινωνικοασφαλιστικά ζητήματα που αφορούν τις περικοπές και μειώσεις των συντάξεων και τις κραυγαλέες καθυστερήσεις στην απονομή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των απόμαχων.
Η κατάργηση των αντιδημοκρατικών νόμων (4150/2013, το ν.δ 2687/53, 4117/2020)
Η λήψη μέτρων για την ανεργία, την ανασυγκρότηση του ΓΕΝΕ και την ουσιαστική προστασία και στήριξη των ανέργων».
Πέρα όλων των παραπάνω, η ΠΕΝΕΝ γνωστοποιεί πως «κατέθεσε πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση στις κατηγορίες των ποντοπόρων – Μεσογειακών Φ/Γ – Δ/Ξ και των αντίστοιχων πλοίων κάτω των 500 κοχ (48ωρη προειδοποιητική στο διάστημα από 10/1/2022 έως 10/3/2022)».
Καταλήγοντας, η Ένωση καλεί τους εργαζόμενους στη μάχη για την οργάνωση και επιτυχία της κινητοποίησης, επισημαίνοντας πως «η προετοιμασία, η οργάνωση και η επιτυχής διεξαγωγή της απεργίας αποτελεί το βασικό καθήκον όλων των Ναυτεργατικών σωματείων και στην κατεύθυνση αυτή οι Ναυτεργάτες πρέπει για άλλη μια φορά να βρεθούν στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και αποφασιστικά να αποκρούσουν την κλιμακούμενη επίθεση κυβέρνησης – εφοπλιστών».
-
29 Οκτωβριου 2026, 07:51Πόθεν έσχες: Τροπολογία δίνει παράταση έως 31/12 για την υποβολή δηλώσεων -
28 Οκτωβριου 2026, 11:50ΟΦΗ: Στη Λάρισα για το Κύπελλο Ελλάδας – Στις 19:30 η αναμέτρηση με την ΑΕΛ, ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στην Τούμπα -
28 Οκτωβριου 2026, 18:40Στα λευκά ντύθηκαν οι ψηλότερες κορυφές των Λευκών Ορέων ακολουθώντας τον Ψηλορείτη -
28 Οκτωβριου 2026, 12:10Ηράκλειο: Παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στο κέντρο της πόλης-Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις τιμής (φωτο + βιντεο) -
28 Οκτωβριου 2026, 10:30WHAT IF: «Αν ο Μεταξάς δεν έλεγε ΟΧΙ;» Πώς θα άλλαζε η ιστορία μετά την 28η Οκτωβρίου! (podcast) -
28 Οκτωβριου 2026, 18:50Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Παρασκευή λόγω απεργίας-Τα δρομολόγια που θα εκτελεστούν από Σούδα και Πειραιά
