Εποχικοί Εργαζόμενοι Τουρισμού: Πληρώστε τις μονομερείς δηλώσεις του Μαΐου- Επιστολή στον Υπουργό Εργασίας
αγαπημένα σου στη Google
Νέα επιστολή απέστειλαν προς τον υπουργό εργασίας τα σωματεία του τουρισμού και του επισιτισμού ζητώντας να πληρωθούν επιτελούν οι μονομερείς δηλώσεις αναστολών του Μαΐου και να σταματήσει "πλέον η κοροϊδία" όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.
Η πληρωμή του επιδόματος των 534 ευρώ είναι ζωτικής σημασίας για πολλούς εποχικούς εργαζόμενους του τουρισμού που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα να δουλεύουν και περιμένουν τα χρήματα αυτά για να πάρουν μια ανάσα. Αξίζει να αναφερθεί πως τα τελευταία χρήματα που έχει πάρει η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων είναι το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ, η καταβολή του οποίου σταμάτησε τον Απρίλιο.
Στην επιστολή επισημαίνεται πως τα περισσότερα ξενοδοχεία υπολειτουργούν και πολλά δεν θα ανοίξουν. Για αυτό ζητείται να συνεχιστεί το μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας για όλους τους εποχικούς εργαζόμενους για το μήνα Ιούλιο και ειδικότερα για αυτούς που οι επιχειρήσεις δεν θα λειτουργήσουν ούτε φέτος λόγω covid!
Επίσης ζητείται και η Άμεση επαναπρόσληψη όλων των ξενοδοχοϋπαλλήλων στα ξενοδοχεία που είναι σε λειτουργία.
Να θυμίσουμε εδώ πως σε εξέλιξη είναι η υποβολή μονομερών δηλώσεων από εργαζόμενους του τουρισμού για το μήνα Ιούνιο (Δείτε ΕΔΩ).
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης
