Οι δασμοί του Τραμπ πλήττουν την γερμανική οικονομία – Υπό πίεση ο Μερτς
αγαπημένα σου στη Google
Οι αμερικανικοί δασμοί έπληξαν τις εξαγωγές της Γερμανίας, με αποτέλεσμα η οικονόμία της να συρρικνωθεί περισσότερο από ό,τι αναμενόταν το δεύτερο τρίμηνο, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, αυξάνοντας την πίεση στον καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς να αλλάξει την πορεία της κορυφαίας οικονομίας της Ευρώπης.
Μειωση κατά 0,3% παρουσιάζει το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία Destatis, καθώς αναθεώρησε προς τα κάτω μια προηγούμενη εκτίμηση του Ιουλίου για πτώση μόλις 0,1%.
Οι εξαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 0,6% και οι δαπάνες για μηχανήματα και εξοπλισμό μειώθηκαν κατά 1,9%, υποδηλώνοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι κατασκευαστές της χώρας το πρώτο πλήρες τρίμηνο μετά την έναρξη ισχύος των αυξημένων αμερικανικών δασμών.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας, λαμβάνοντας περίπου το 10% των εξαγωγών της, και βασικός προορισμός για προϊόντα από αυτοκίνητα έως χημικά.
-
03 Ιουλιου 2026, 15:35Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα στο Κακό Όρος -
04 Ιουλιου 2026, 07:15Σταύρος Χριστακόπουλος: Η κόντρα Ανδρουλάκη - Τσίπρα στην κεντροαριστερά, κάνει καλό μόνο στον Μητσοτάκη και την ΝΔ! (podcast) -
04 Ιουλιου 2026, 18:28Φωτιά στη Νέα Καλλικράτεια της Χαλκιδικής: 112 για εκκένωση των περιοχών Αμπελάκια και Κηπούπολη -
04 Ιουλιου 2026, 15:44Τροχαίο στον ΒΟΑΚ προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος – Ένα άτομο στο νοσοκομείο (Φωτο και βίντεο) -
04 Ιουλιου 2026, 14:30Λεοντόψαρο: Το ψάρι-εσβολέας που πλέον αλιεύεται και τρώγεται στην Κρήτη πιάνοντας τιμή μέχρι 14 ευρώ το κιλό -
05 Ιουλιου 2026, 08:11Θεσσαλονίκη: Καλύτερη η εικόνα μετά την ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στο Ωραιόκαστρο- Κάηκαν εργοστάσια και βιοτεχνίες (φωτο)
