Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις έως τις 24 Ιουλίου - Το μήνυμα του Δημήτρη Χριστοφοράκη, προέδρου της ΠΟΦΕΕ
αγαπημένα σου στη Google
Παράταση μέχρι την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2026 και ώρα 23:59:59 δίνει η ΑΑΔΕ για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2025.
Η απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, ελήφθη με στόχο να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι και να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία, μετά τα σχετικά αιτήματα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, της ΠΟΦΕΕ και άλλων επαγγελματικών φορέων.
Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, μέχρι σήμερα έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ. αρχικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και περίπου 300.000 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων.
Η φορολογική διοίκηση εκτιμά ότι το διάστημα έως τη νέα καταληκτική ημερομηνία είναι επαρκές για την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων.
Πρόκειται για μια εξέλιξη, για την οποία καθοριστικό ρόλο έπαιξε και οι ενέργειες του Πρόεδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών κ. Δημήτρη Χριστοφοράκη.
Ο ίδιος μετά από αυτή την εξέλιξη επισήμανε με νόημα πως:
«Όλες αυτές τις ημέρες επέλεξα να μη μιλήσω. Έχω μάθει να μιλώ με πράξεις και να βάζω το συμφέρον του κλάδου πάνω από οτιδήποτε άλλο. Αυτό σημαίνει συνδικαλιστική ευθύνη»
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χριστοφοράκης μια μέρα πριν είχε συναντηθεί και με τον διοικητή της ΆΑΔΕ κ. Πιτσιλή με θέμα την ανάγκη άμεσης μετάθεσης της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα κατανόησης, όπως είχε δηλώσει ο κ. Χριστοφοράκης, προαναγγέλλοντας τη σημερινή εξέλιξη....
-
29 Οκτωβριου 2026, 07:51Πόθεν έσχες: Τροπολογία δίνει παράταση έως 31/12 για την υποβολή δηλώσεων -
28 Οκτωβριου 2026, 11:50ΟΦΗ: Στη Λάρισα για το Κύπελλο Ελλάδας – Στις 19:30 η αναμέτρηση με την ΑΕΛ, ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στην Τούμπα -
28 Οκτωβριου 2026, 18:40Στα λευκά ντύθηκαν οι ψηλότερες κορυφές των Λευκών Ορέων ακολουθώντας τον Ψηλορείτη -
28 Οκτωβριου 2026, 12:10Ηράκλειο: Παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στο κέντρο της πόλης-Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις τιμής (φωτο + βιντεο) -
28 Οκτωβριου 2026, 10:30WHAT IF: «Αν ο Μεταξάς δεν έλεγε ΟΧΙ;» Πώς θα άλλαζε η ιστορία μετά την 28η Οκτωβρίου! (podcast) -
28 Οκτωβριου 2026, 18:50Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Παρασκευή λόγω απεργίας-Τα δρομολόγια που θα εκτελεστούν από Σούδα και Πειραιά
