Σταϊκούρας: Αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών

Την ανάγκη βελτιώσεων από τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις και από τις τράπεζες ώστε να ωφεληθούν περισσότεροι πολίτες από τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Δάνεια αρχικού ύψους 822 εκατ. ευρώ ρυθμίστηκαν το 2022 μέσω του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών, ενώ στο τελικό στάδιο της ρύθμισης βρίσκονται επιπλέον 344 εκατ. ευρώ.
Όπως προκύπτει από την έκθεση προόδου που δημοσιοποίησε σήμερα η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ), έως σήμερα έχουν υποβληθεί 44.207 αιτήσεις, οι περισσότερες (14.571) στην Αττική. Έχουν ρυθμιστεί όμως μόνο 2.705 υποθέσεις ύψους 510 εκατ. ευρώ (με αρχικές οφειλές 822 εκατ. ευρώ) και 344 εκατ. βρίσκονται σε τελικό στάδιο ρύθμισης.
"Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους για την πορεία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών το 2022 αποδεικνύουν ότι το ενδιαφέρον των πολιτών βαίνει αυξανόμενο, και αυτός λειτουργεί καλύτερα, αφού οι ολοκληρωμένες αιτήσεις των πολιτών και τα ποσοστά ρυθμίσεων οφειλών κάθε μήνα πολλαπλασιάζονται”, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι "σήμερα, το σχήμα αυτό, όπως πιστοποιούν τα στοιχεία, είναι το πιο επιτυχημένο των τελευταίων 12 ετών”.
Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Σταϊκούρας τονίζει πως "είναι σαφές ότι χρειάζονται βελτιώσεις και σκληρότερη δουλειά από τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, καθώς και από τις τράπεζες, ώστε να ωφεληθούν περισσότεροι πολίτες και να ρυθμίσουν επιτυχώς τις οφειλές τους".
-
07 Φεβρουαριου 2023, 19:03Κρήτη: Ποια σχολεία παραμένουν κλειστά - Τι γίνεται στο Ηράκλειο
-
07 Φεβρουαριου 2023, 07:10Μεσαρά: Ράβδισμα σε λίγα δευτερόλεπτα, με το πάτημα ενός κουμπιού (φωτο+βίντεο)
-
06 Φεβρουαριου 2023, 16:24Κρήτη: Κλειστά σχολεία και την Τρίτη σε αρκετούς δήμους λόγω της κακοκαιρίας
-
06 Φεβρουαριου 2023, 16:09Ρόδος: Ξενοδόχοι και εργαζόμενοι ενώνουν δυνάμεις για την κάλυψη των θέσεων εργασίας
-
06 Φεβρουαριου 2023, 21:05Δήμος Ηρακλείου: Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν την Τρίτη κλειστά τα σχολεία- Τι θα γίνει στην υπόλοιπη Κρήτη
-
07 Φεβρουαριου 2023, 07:06Ηράκλειο: "Κόλλησαν" οι διαπραγματεύσεις ξενοδόχων και εργαζομένων- Ποια είναι τα σημεία τριβής