Τράπεζες: Τι θα συμβεί αν περαστεί δυο φορές η κάρτα σας από το POS
αγαπημένα σου στη Google
Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών διευκρινίζει σε πρόσφατη ανακοίνωσή της πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για διπλή χρέωση όταν ο υπάλληλος περνάει την κάρτα σας δεύτερη φορά από το POS.
Για να γίνει εκ νέου χρέωση, απαιτείται χειροκίνητη εισαγωγή του ποσού εκ μέρους του υπαλλήλου, γεγονός που καθιστά σχεδόν απίθανο το ενδεχόμενο ακούσιας δεύτερης χρέωσης.
Στην πράξη, το πέρασμα της κάρτας από το POS δεν συνεπάγεται αυτόματα οικονομική συναλλαγή. Συχνά, η συσκευή μπορεί να κάνει έναν ήχο χωρίς να έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την ανάγνωση ή τη χρέωση. Μόνο εφόσον ο υπάλληλος πληκτρολογήσει ξανά το ποσό και επανεκτελέσει τη διαδικασία, μπορεί να υπάρξει νέα χρέωση.
Η χρήση της τεχνολογίας και των σύγχρονων εφαρμογών ebanking δίνει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να παρακολουθούν σε σχεδόν πραγματικό χρόνο τις κινήσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών μέσω κινητού. Επιπλέον, τα POS εκδίδουν αποδείξεις για κάθε συναλλαγή, τις οποίες καλό είναι να ελέγχουμε προσεκτικά.
Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται στην επιλογή παρόχου ρεύματος, καθώς υπάρχουν τιμολόγια που ενδέχεται να επιβαρύνουν υπερβολικά τον καταναλωτή – γι’ αυτό είναι σημαντικό να ενημερωνόμαστε σωστά πριν δεσμευτούμε με συμβόλαιο.
-
31 Αυγουστου 2026, 13:18Ανώγεια: Θλίψη για την απώλεια της διευθύντριας του ΑΚΟΜΜ Εύης Βρέντζου σε ηλικία 58 ετών -
01 Σεπτεμβριου 2026, 23:12Νέο τζακ ποτ στην κλήρωση του Τζόκερ - Θα μοιράσει 6,2 εκατομμύρια την Πέμπτη -
31 Αυγουστου 2026, 18:00Κρήτη: Στη ΜΕΘ παραμένει η 63 χρονη που έχει προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου -
01 Σεπτεμβριου 2026, 07:00«Φουσκιές» Μοχού: Ένας νέος δανειοθάλαμος δίπλα στην τουριστική ζώνη- Προς συζήτηση ένα θέμα που γεννά ερωτήματα -
31 Αυγουστου 2026, 13:15Ιός του Δυτικού Νείλου: Στο κόκκινο έως τα μέσα Σεπτεμβρίου -
01 Σεπτεμβριου 2026, 01:33Ηράκλειο: Γαλάνη και Τσαλιγοπούλου αφιέρωσαν τη συναυλία στο Μανώλη Λιδάκη (Βιντεο)
