«Τετ α τετ» Φραγκίσκου Παρασύρη με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το Κτηματολόγιο
Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής από την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσε ερώτηση προς το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ζητώντας, επιτακτικά την παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων πέραν της τεθείσας προθεσμίας της 30 ης Νοεμβρίου 2024.
Χθες το απόγευμα, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, ο Φραγκίσκος Παρασύρης, αξιοποιώντας την παρουσία του Υπουργού στη Βουλή, του μετέφερε και σε προφορικά επίπεδο (σε μια άτυπη ενημέρωση) την αγωνία χιλιάδων ιδιοκτητών στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, οι οποίοι εκ των πραγμάτων δεν προλαβαίνουν να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, εντός του χρονικού διαστήματος που παραμένει.
Ο Βουλευτής μετέφερε στον κ. Παπαστεργίου την αγωνία των δικηγόρων του Ηρακλείου, των συμβολαιογράφων, των λογιστών και όλων των σχετιζόμενων επαγγελματιών, τονίζοντας πως οι ιδιοκτήτες διακατέχονται από ανασφάλεια και αγωνία, καλώντας τον να αναθεωρήσει το χρονοδιάγραμμα, ανακοινώνοντας μια εύλογη παράταση, προς εξυπηρέτηση των πολιτών. Όπως διαβεβαίωσε ο Υπουργός τον Φραγκίσκο Παρασύρη, το Υπουργείο παρακολουθεί σε καθημερινή βάση τη ροή των φακέλων που κατατίθενται και του τόνισε ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο οι ιδιοκτησίες των πολιτών.
Του επεσήμανε, επίσης, πως οι ιδιοκτήτες έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν φακέλους, ακόμα και με ελλείψεις και στη συνέχεια να τους συμπληρώσουν, γεγονός που ανακοίνωσε και επίσημα και ο αρμόδιος Υφυπουργός απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις.
-
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
14 Απριλιου 2026, 23:16ΕΣΠΑ: Αρχίζουν οι αιτήσεις της δράσης για την ενίσχυση νέων πτυχιούχων -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ
