Apple: Επιστρέφει 110 δισ. δολάρια στους μετόχους -Τα κέρδη και ο στόχος
Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών.
Τι και εάν βλέπει τις πωλήσεις της στην Κίνα να κατεβάζουν ταχύτητα; Τι και εάν δέχεται οξύτατο ανταγωνισμό από κατασκευάστριες έξυπνων κινητών χαμηλότερου κόστους; Η Apple τα κατάφερε.
Το δεύτερο τρίμηνο χρήσης (Ιανουάριος – Μάρτιος) εμφάνισε έσοδα και κέρδη υψηλότερα των προβλέψεων, τα οποία της επιτρέπουν να ανακοινώσει ένα άκρως γενναιόδωρο πρόγραμμα επιστροφής ρευστού στους μετόχους.
Συγκεκριμένα το διοικητικό συμβούλιο άναψε το πράσινο φως για ένα πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών αξίας 110 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για αύξηση 22% σε σχέση με την περσινή έγκριση (90 δισ. δολ.).
Σύμφωνα με την Birinyi Associates είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών στην ιστορία της Apple. Στον απόηχο της ανακοίνωσης, η μετοχή της εταιρείας έκανε άλμα 7%.
Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών
Οι πωλήσεις των iPhone υποχώρησαν το συγκεκριμένο τρίμηνο κατά 10% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα και οι συνολικές πωλήσεις της εταιρείας ήταν μειωμένες κατά 4%, γεγονός που η εταιρεία απέδωσε στη σύγκριση με την εντυπωσιακή περσινή χρονιά.
Παρά τις μειωμένες πωλήσεις τα έσοδά της έφτασαν στα 90,75 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών, που τα ήθελαν στα 90,01 δισ. δολάρια.
Τα έσοδα από iPhone ήταν 45,96 δισ. δολάρια, από τα Mac έφτασαν στα 7,5 δισ. δολάρια και από τα iPad ήταν 5,6 δισ. δολάρια. Τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρείας έφεραν στα ταμεία της 7,9 δισ. δολάρια, ενώ οι υπηρεσίες της χάρισαν 23,9 δισ. δολάρια.
Τα κέρδη και ο στόχος για το τρέχον τρίμηνο
Το ακαθάριστο περιθώριο κέρδους της Apple διαμορφώθηκε στο 46,6% – πετυχαίνοντας τον επίσημο στόχο.
Η εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 23,64 δισ. δολαρίων ή 1,53 δολαρίων ανά μετοχή, τα οποία ήταν μειωμένα κατά 2% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, αλλά και πάλι υψηλότερα των προσδοκιών.
Για το τρέχον τρίμηνο η Apple δεν έδωσε επίσημη πρόβλεψη. Ωστόσο ο διευθύνων σύμβουλος, Τιμ Κουκ, είπε στο CNBC πως περιμένει αύξηση των εσόδων σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σε «χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό». Να θυμίσουμε ότι το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου του 2023 η Apple εμφάνισε έσοδα 81,8 δισ. δολαρίων.
Φωτογραφία: pexels
-
30 Απριλιου 2026, 11:07Θανατηφόρο τροχαίο - Μεσαρά: Το απόγευμα το τελευταίο «αντίο» στη 12χρονη Αγλαΐα – Πενθούν οι συμμαθητές της, ακυρώνονται εκδηλώσεις -
29 Απριλιου 2026, 09:10Χανιά: Αναβολή στη δίκη των 4 εκκλησιαστικών παραγόντων και 2 λαϊκών για απείθεια-Τι είχε συμβεί σε Μονή και τους οδήγησε στη Δικαιοσύνη -
30 Απριλιου 2026, 09:25Στο πένθος η Μεσαρά: Δεν τα κατάφερε η 12χρονη που τραυματίστηκε στο τροχαίο - Υπέκυψε τα ξημερώματα στο ΠΑΓΝΗ -
29 Απριλιου 2026, 07:00Τυμπάκι: Έπεσαν απότομα οι τιμές στον παραγωγό, όχι όμως και στο ράφι – Στο newshub.gr οι εκπρόσωποι του συνεταιρισμού -
29 Απριλιου 2026, 21:50Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ η 12χρονη μετά το τροχαίο στη Μεσαρά -
29 Απριλιου 2026, 11:50Αγανάκτηση στο Αρκαλοχώρι για τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα στην αποκατάσταση του σεισμόπληκτου ναού του Σωτήρος
