ΕΦΕΤ: Αποξηραμένα βερίκοκα ανακαλεί από την αγορά
Αποξηραμένα βερίκοκα ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Συγκεκριμένα, ο Φορέας και ειδικότερα η Περιφερειακή Δ/νση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κατά τη διενέργεια ελέγχων, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία «Εκλεκτοί ξηροί καρποί BALLY NUTS ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: ΤΟΥΡΚΙΑΣ» σε πλαστική κλειστή συσκευασία 250 γρ, με ημερομηνία συσκευασίας 28/08/2024 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 28/08/2025, που συσκευάζεται από την επιχείρηση, BALLY NUTS Κ.Μ. ΜΠΑΛΑΜΟΥΤΣΟΣ Ι.Κ.Ε., με έδρα Φαλήρου 32, ΤΚ 185 42, στον Πειραιά.
Το προϊόν εξετάστηκε από τη Χημική Υπηρεσία Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Τμήμα Χημικής Υπηρεσίας Καβάλας του Γενικού Χημείου του Κράτους, της ΑΑΔΕ, και διαπιστώθηκε ότι περιέχει διοξείδιο του θείου σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.
-
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ -
15 Απριλιου 2026, 17:21Κύπρος: Νέα τουρκική πρόκληση στη νεκρή ζώνη στην Πύλα, μετέφεραν «αστυνομικούς» του ψευδοκράτους και άρματα μάχης
