Μάριος Θεμιστοκλέους: Οι πρώτες 280 αιτήσεις για διανομή φαρμάκων κατ’ οίκον έγιναν μέχρι το βράδυ της Κυριακής
αγαπημένα σου στη Google
Στην έναρξη της υπηρεσίας δωρεάν κατ’ οίκον αποστολής Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τον ΕΟΠΥΥ αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον Σκάι, ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.
«Από σήμερα (16/6), οι δικαιούχοι του ΕΟΠΥΥ που λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους, μπορούν να τα παραλαμβάνουν απευθείας στο σπίτι τους, χωρίς καμία επιβάρυνση και χωρίς καμία ταλαιπωρία», δήλωσε ο Υφυπουργός.
Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι η νέα υπηρεσία αφορά όλους τους ασφαλισμένους:
«Πρόκειται για μια υπηρεσία που απευθύνεται σε πάνω από 120.000 δικαιούχους μηνιαίως και αποτελεί μέρος της συνολικής στρατηγικής για ένα προσβάσιμο και σύγχρονο Εθνικό Σύστημα Υγείας», επισήμανε.
Πώς λειτουργεί η υπηρεσία:
Απαντώντας σε ερώτηση για τη διαδικασία ενεργοποίησης της υπηρεσίας, ο Υφυπουργός δήλωσε:
«Οι πολίτες που επιθυμούν να λάβουν τα φάρμακά τους στο σπίτι, μπορούν να υποβάλουν αίτημα ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΕΟΠΥΥ, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς τους κωδικούς TaxisNet. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγραφή στην άυλη συνταγογράφηση».
Η διαδικασία περιλαμβάνει:
· Σύνδεση του δικαιούχου στην πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ με TaxisNet
· Συμπλήρωση στοιχείων (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ)
· Επιλογή της ένδειξης «Αποστολή κατ’ οίκον» για τη συγκεκριμένη συνταγή
«Η αποστολή των φαρμάκων πραγματοποιείται μέσω πιστοποιημένων εταιρειών που πληρούν αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας, ακόμα και για ευαίσθητα σκευάσματα που απαιτούν ελεγχόμενη θερμοκρασία», ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους.
Η παράδοση πραγματοποιείται εντός 24–48 ωρών σε όλη την επικράτεια, από τα μεγάλα αστικά κέντρα μέχρι τις πιο απομακρυσμένες περιοχές.
Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την ψηφιακή διαδικασία ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε:
«Για όσους δυσκολεύονται να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μόνοι τους ψηφιακά, υπάρχει υποστήριξη είτε μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ είτε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 18181».
Ο Υφυπουργός συνέδεσε την εφαρμογή της νέας αυτής υπηρεσίας με το συνολικό όραμα της Κυβέρνησης για ένα σύγχρονο, ψηφιακά μετασχηματισμένο και ανθρώπινο ΕΣΥ, με επίκεντρο τον πολίτη.
-
21 Οκτωβριου 2026, 18:00Θρήνος για τον 22χρονο Βαγγέλη που έχασε τη ζωή του μετά από τροχαίο - Την Πέμπτη το τελευταίο «αντίο» -
21 Οκτωβριου 2026, 07:05Απονομή Δικαιοσύνης στο Ηράκλειο: Τα διαχρονικά προβλήματα-Τι λένε στο Newshub.gr οι εκπρόσωποι δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων (Μέρος Β) -
21 Οκτωβριου 2026, 14:32Κρήτη: 43 σχολεία υπό κατάληψη σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο – Η εικόνα ανά νομό -
21 Οκτωβριου 2026, 12:48Πορεία μαθητών και φοιτητών στο Ηράκλειο με σύνθημα «από την Ελλάδα ως τη Γαλλία» για καλύτερη Παιδεία (Βίντεο + Φωτο) -
21 Οκτωβριου 2026, 07:11Ημέρα απεργίας σήμερα στο Ηράκλειο: Στους δρόμους εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές και υγειονομικοί -
21 Οκτωβριου 2026, 13:00Βαγγελιώ Σχοιναράκη στο newshub.gr: Θέλουμε μια Παγκρήτιο Ένωση ισχυρή και τους Κρητικούς της Αττικής υπερήφανους! (podcast)
