Το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται σε μια φάση πολιτικής ωριμότητας
αγαπημένα σου στη Google
Στο πρόσφατο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ διαμορφώθηκαν οι όροι για τη νέα πορεία της παράταξης προς τη διακυβέρνηση της χώρας. Με πλήρη επίγνωση της ιστορικής του ευθύνης, το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται σε μια φάση πολιτικής ωριμότητας, με σαφή προσανατολισμό, να αποτελέσει τον βασικό φορέα προοδευτικής διακυβέρνησης.
Η χώρα έχει ανάγκη από μια αξιόπιστη και εφαρμόσιμη κυβερνητική πρόταση. Το ΠΑΣΟΚ απαντά με ολοκληρωμένο σχέδιο που εδράζεται σε τρεις πυλώνες: βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή, ισχυρούς και ανεξάρτητους θεσμούς, και διεύρυνση των ευκαιριών για τη μεσαία τάξη και τη νέα γενιά. Η αυτόνομη πορεία της παράταξης εγγυάται πολιτική σταθερότητα και καθαρές λύσεις, χωρίς εξαρτήσεις και συμβιβασμούς.
Καθοριστικό στοιχείο της προγραμματικής μας πρότασης αποτελεί η ριζική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης. Προωθούμε ένα κράτος σύγχρονο, αποτελεσματικό και διαφανές, με αξιοκρατία, λογοδοσία και μετρήσιμα αποτελέσματα. Ένα κράτος που υπηρετεί τον πολίτη και στηρίζει την ανάπτυξη, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη στους θεσμούς.
Η αποκατάσταση και ενίσχυση της εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη και στους θεσμούς αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Με εγγυήσεις ανεξαρτησίας, σεβασμό στο κράτος δικαίου και ενίσχυση της θεσμικής λειτουργίας, διαμορφώνουμε ένα περιβάλλον ασφάλειας και ισονομίας για όλους τους πολίτες.
Στο ίδιο πλαίσιο, η παρέμβαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές, ανέδειξε τις προκλήσεις του κράτους δικαίου, τονίζοντας την ανάγκη διαφάνειας, λογοδοσίας και κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Η επόμενη μέρα αποτελεί υπόσχεση είναι σχέδιο με συγκεκριμένα βήματα, ικανό πολιτικό προσωπικό και ξεκάθαρη βούληση. Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης και να οδηγήσει τη χώρα σε μια νέα περίοδο σταθερότητας, δικαιοσύνης και προοπτικής.
*Σημείωση: Οι απόψεις των αρθρογράφων αποτελούν προσωπικές θέσεις και δεν αποτελούν τυχόν θέσεις του newshub.gr
-
29 Σεπτεμβριου 2026, 13:00Αποκλειστικό-Λασίθι: Δηλώνει γιατρός και πίσω από τα κολοκυθάκια και τα μπρόκολα πραγματοποιεί αμφιλεγόμενες θεραπείες -
29 Σεπτεμβριου 2026, 07:17Γιώργος Αϋφαντής: «Λαγόψυχοι» κυβερνητικοί αξιωματούχοι καλλιεργούν την ηττοπάθεια! «Προ των πυλών» απώλεια εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο! (podcast) -
29 Σεπτεμβριου 2026, 07:43Σήμερα λένε το τελευταίο αντίο στον γιατρό Γιάννη Κουδουναράκη -
29 Σεπτεμβριου 2026, 07:00Αμπελουργία στην Κρήτη: Ποτέ άλλοτε τόσο κακή χρονιά – «Χάος» στην αγορά λόγω Μερκοσούρ και εισαγωγών από τις τρίτες χώρες! -
28 Σεπτεμβριου 2026, 23:20Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι είδαν μία δόση και γιατί - Τι να κάνουν όσοι δεν έλαβαν χρήματα -
28 Σεπτεμβριου 2026, 17:22Κρήτη: Oι θηροφύλακες εντόπισαν τον κυνηγό που παρανόμησε, στο Οροπέδιο Καθαρού
