ΟΦΗ – Βόλος 3-1: Φινάλε με «τριάρα» για τους Κυπελλούχους Ελλάδας
Στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν, ο ΟΦΗ νίκησε τον Βόλο με 3-1 για την 6η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Με τρεις διαφορετικούς σκόρερ, οι Κρητικοί επικράτησαν στο άδειο Παγκρήτιο (λόγω τιμωρίας), σε ένα ματς που τα είχε όλα.
Πως παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες
Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με τον Κατσίκα κάτω από τα γκολπόστ και την τριάδα των Κωστούλα, Πούγγουρα, Κρίζμανιτς μπροστά του. Στις πτέρυγες βρίσκονταν οι Σενγκάλια και Αθανασίου, ενώ το δίδυμο Αποστολάκης και Ανδρούτσος βρίσκονταν στα χαφ. Τέλος, Φούντας και Νέιρα έπαιξαν πίσω από τον φορ Σαλσέδο.
Ο Βόλος από την άλλη, άρχισε με τον Παπαθανασίου στο τέρμα και έχοντας την τετράδα Αμπάντα, Μύγα, Γρόσδη και Λυκουρίνο μπροστά του. Κόμπα και Μαρτίνες έπαιξαν στα χαφ και 10άρι ήταν ο Χούανπι. Στα άκρα της επίθεσης ήταν οι Γκονζάλεθ και Λάμπρου, ενώ φορ έπαιξε ο Ουρτάδο.
Με το «καλημέρα» οι Κρητικοί που πήγαν με νίκη στα αποδυτήρια
Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, αφού στα 54 δευτερόλεπτα ο Φούντας σκόραρε για το 1-0. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ανδρούτσου, η μπάλα στρώθηκε στον μεσοεπιθετικό και εκείνος με υπέροχο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου έψαξε άμεσα την αντίδραση και θα μπορούσε να τη βρει, αν η εξαιρετική προσπάθεια του Λάμπρου δεν σταματούσε από τον Κατσίκα.
Βέβαια, η ισοφάριση ήρθε ένα τέταρτο μετά το προβάδισμα των «Ομιλητών». Στο 15’ ο Κόμπα έστρωσε στον Ουρτάδο που πρόλαβε τον Κωστούλα και πλάσαρε για το 1-1 των φιλοξενούμενων. Παρά το γεγονός πως ο ΟΦΗ είχε τον έλεγχο, το επόμενο γκολ ανήκε ξανά στον Βόλο. Στο 24’ ο Χουάνπι εκτέλεσε φάουλ και ο Λάμπρου από τον άξονα πήρε κεφαλιά, χαρίζοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Ωστόσο, ο Τζήλος εξέτασε τη φάση στο VAR και ακύρωσε το τέρμα για οφσάιντ.
Λίγο αργότερα, ο ρέφερι βρέθηκε ξανά στο VAR, για να τσεκάρει πέναλτι του Αμπάντα στον Νέιρα. Αφού είδε τη φάση έδειξε τη λευκή βούλα και ο δεύτερος σκόραρε για το 2-1 του ΟΦΗ.
Το κερασάκι στην τούρτα με βολίδα Σενγκέλια
Στο δεύτερο μέρος, ο Βόλος πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα. Σε δύο χρόνους τα φάουλ του Χουάνπι πήγαν αρκετά μακριά από την εστία. Αντίθετα, εκείνο του Φούντα στο 69′ κόντραρε και έξυσε το δοκάρι του Παπαθανασίου. Τελικά, δύο λεπτά αργότερα, ο ΟΦΗ βρήκε το τρίτο γκολ.
Στο 71ο λεπτό ο Σενγκέλια βρέθηκε σε θέση βολής από δεξιά εκτός περιοχής και με έναν «κεραυνό» κατέληξε στην εστία για το 3-1. O ρυθμός έπεσε αρκετά στα εναπομείναντα λεπτά και το τελικό σκορ δεν άλλαξε.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο ακυρωθέν γκολ του Βόλου! Το τέρμα αυτό θα μπορούσε να αλλάξει την ψυχολογία – όσο γινόταν να αλλάξει σε ένα τέτοιο παιχνίδι – αφού θα αποτελούσε μία ακόμα ανατροπή μέσα σε μία αγωνιστική.
MVP: Ο Φούντας! Σε ένα ακόμα παιχνίδι ήταν απειλητικός και ήταν εκείνος που σκόραρε για το 1-0 της ομάδας του.
OI ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ: ΟΦΗ: Κατσίκας, Κωστούλας, Πούγγουρας, Κρίζμανιτς, Σενγκέλια, Αθανασίου, Αποστολάκης, Ανδρούτσος, Νέιρα, Σαλσέδο, Φούντας.
Βόλος: Παπαθανασίου, Κόμπα, Μαρτίνεθ, Μύγας, Αμπάντα, Γρόσδης, Γκονζάλες, Λάμπρου, Λυκουρίνος, Χουάνπι, Ουρτάδο
Πηγή: sportal.gr
-
16 Μαΐου 2026, 07:15Χρίστος Λεωνιδόπουλος: Η πυρηνική ενέργεια πρέπει να μπει στο ενεργειακό μίγμα της Ελλάδας! (podcast) -
17 Μαΐου 2026, 13:26Τιμία Κάρα Αγίου Αποστόλου Τίτου: Με λαμπρότητα και κατάνυξη το Ηράκλειο γιορτάζει απόψε την 60η επέτειο επανακομιδής -
17 Μαΐου 2026, 07:06Δημήτρης Ψαρράς: Μετατρέπει ένα «νεκρό τοπίο» στα Αγριανά σε γη υψηλής παραγωγικότητας -
16 Μαΐου 2026, 07:06Σε οριακό σημείο οι αγροτικές πληρωμές - Στον "αέρα" πάνω από 3,2 δισ. ευρώ ελέω... ΟΠΕΚΕΠΕ και Ευρώπης -
16 Μαΐου 2026, 21:14Άρης Κοζής: Μεγάλη προσοχή τώρα στον πυρηνοτρήτη της ελιάς και στη χολέρα και τον περονόσπορο του αμπελιού -
16 Μαΐου 2026, 07:00Κρεμμύδια Ινδίας στο Ηράκλειο: Εξοβελίζουν τα ελληνικά και προδιαγράφουν ένα δυσοίωνο μέλλον για την ντόπια παραγωγή
