Δεύτερη η Ελλάδα σε κρατήσεις πακέτων διακοπών στη Γερμανία-Αυξημένη η ζήτηση
αγαπημένα σου στη Google
Με την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών σημαντική άνοδος καταγράφηκε στον αριθμό των κρατήσεων πακέτων διακοπών στη γερμανική αγορά.
Ειδικότερα, από τα μέσα Μαΐου οι πωλήσεις πακέτων διακοπών στη Γερμανία ξεπέρασαν το επίπεδο της αντίστοιχης περιόδου πριν από την πανδημία, το 2019, με τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου να παρουσιάζει αύξηση σε ποσοστό 48%. Η Ελλάδα τοποθετείται στη δεύτερη θέση,μετά την Ισπανία, ενώ στην τρίτη θέση ακολουθεί η Τουρκία.
Ωστόσο, στο σύνολό του ο Μάιος παρουσιάζει μικρή μείωση της τάξης του 18%, έναντι του Μαΐου του 2019, ενώ σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2021 οι πωλήσεις σχεδόν πενταπλασιάστηκαν, σύμφωνα με την ανάλυση της Travel Data + Analytics (TDA).
Παρά την άνοδο των κρατήσεων, οι απώλειες μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια του lockdown, ειδικά στους πρώτους μήνες του έτους, απέχουν πολύ από τα επίπεδα πριν την πανδημία.
Αθροιστικά, οι κρατήσεις έως και το τέλος Μαΐου 2021 για την τρέχουσα καλοκαιρινή σεζόν παραμένουν μειωμένες κατά 75%, σε σύγκριση με το καλοκαίρι πριν από τον κορωνοϊό.
Ωστόσο, σε σύγκριση με το προηγούμενο καλοκαίρι του 2020 εμφανίζονται αυξημένες κατά 33%.Καθώς όλο και περισσότεροι προορισμοί διακοπών ανοίγουν για τους Γερμανούς ταξιδιώτες, αυξάνεται και ο αριθμός των βραχυπρόθεσμων ταξιδιωτικών κρατήσεων. Τον Μάιο, το 27% των κρατήσεων για προσφορές της τελευταίας στιγμής αφορούσαν ταξίδια μέσα στο Μάιο ή τον Ιούνιο και33% ταξίδια μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Στις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου, οι κρατήσεις διακοπών για τη σεζόν αντιπροσώπευαν ακόμη και το ήμισυ του νέου κύκλου εργασιών κρατήσεων. Ενώ οι προηγούμενοι μήνες χαρακτηρίζονταν από πλευράς κρατήσεων από μια πολύ προσεκτική συμπεριφορά, η τάση τώρα αντιστρέφεται.
“Η επιθυμία να μπορέσουμε τελικά να ταξιδέψουμε ξανά είναι προφανώς μεγάλη και η ανακούφιση από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τα αυξανόμενα ποσοστά εμβολιασμού ενισχύουν την ταξιδιωτική αγορά”, λέει η Alexandra Weigand, διευθύντρια Πωλήσεων & Συμβούλων στο Travel Data + Analytics.
Μεταξύ των ταξιδιωτικών κρατήσεων που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές, η Ισπανία έχει πλέον αντικαταστήσει την Ελλάδα ως τον πιο δημοφιλή προορισμό διακοπών και παρουσιάζει μερίδιο πωλήσεων 29,1% μεταξύ των συνολικών πωλήσεων πακέτων διακοπών, που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής από τουριστικούς οργανισμούς (εκτός από κρουαζιέρες).
Η Ελλάδα έχει μερίδιο σχεδόν ενός τετάρτου (24,5%). Εάν η Ισπανία χωριστεί στις περιοχές-στόχους των Βαλεαρίδων Νήσων, των Καναρίων Νήσων και της ηπειρωτικής Ισπανίας, η Μαγιόρκα παρουσιάζει ιδιαίτερα έντονη ανάπτυξη, με αύξηση 60% σε σύγκριση με το προηγούμενο καλοκαίρι.
Η Τουρκία ακολουθεί στην τρίτη θέση, μετά την Ελλάδα, με μερίδιο 12,8%) και με αύξηση της ζήτησης τον Μάιο, αν και παραμένει στο καθεστώς των χωρών υψηλού κινδύνου μέχρι τον Ιούνιο.
-
23 Αυγουστου 2026, 07:00Το φαράγγι και οι πηγές του Κουρταλιώτη στο νότιο Ρέθυμνο-Ένας επίγειος παράδεισος (Φωτο) -
23 Αυγουστου 2026, 09:20Συγκίνηση στο γάμο της Χριστίνας και του Στιβ στην Άρβη (Βίντεο) -
23 Αυγουστου 2026, 07:20Ρέθυμνο: Στις 26 Αυγούστου η καλοκαιρινή εκδήλωση του Σχολικού Μουσείου -
23 Αυγουστου 2026, 11:40Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Όλες οι ημερομηνίες των πληρωμών -
23 Αυγουστου 2026, 07:06Καύσιμα: Τι φοβάται η αγορά από την 1η Σεπτεμβρίου - Στην κορυφή η Ελλάδα στην αύξηση της τιμής ντιζελ -
23 Αυγουστου 2026, 15:10Σύλλογος Αποφοίτων ΤΕΙ Κρήτης: Δυο μέτρα και δυο σταθμά στην Ανώτατη Εκπαίδευση
