Πάτρα: Πατέρας ανάγκαζε τον 12χρονο γιο του να δουλεύει στους δρόμους
Τέλος στην εκμετάλλευση που δεχόταν για περίπου δύο χρόνια από τον ίδιο του τον πατέρα έβαλε ένας 12χρονος ο οποίος αναγκαζόταν να δουλεύει σε διάφορες περιοχές της χώρας πουλώντας προϊόντα στον δρόμο.
Η εκμετάλλευση του 12χρονου αγοριού από την Πάτρα αποκαλύφθηκε μετά από τηλεφώνημα του ίδιου του παιδιού στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24, το παιδί εξαναγκαζόταν από τον πατέρα του επί περίπου δύο χρόνια να εργάζεται σε διάφορες περιοχές της χώρας, πουλώντας προϊόντα στον δρόμο, με τα χρήματα να καταλήγουν στον πατέρα του.
Ο ανήλικος μην αντέχοντας άλλο την κατάσταση επικοινώνησε με το «Χαμόγελο του Παιδιού» ζητώντας βοήθεια, γεγονός που ενεργοποίησε άμεσα τις Αρχές. Ακολούθησε άμεση κινητοποίηση και συνεργασία με την Αστυνομία της Πάτρας, η οποία κατάφερε να εντοπίσει το παιδί. Από εκείνο το σημείο ξεκίνησε η διερεύνηση της υπόθεσης και εφαρμόστηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Ο 12χρονος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, όπου και φιλοξενείται προσωρινά, αφού προηγουμένως υποβλήθηκε στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.
Όσον αφορά τον πατέρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.
-
14 Απριλιου 2026, 16:00Ηράκλειο: Καταγγελίες εργαζομένων καθαριότητας για «πειραματισμούς» και σοβαρές ελλείψεις προσωπικού -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
14 Απριλιου 2026, 18:10Ηράκλειο: Έριξαν μπογιές στο ιδιωτικό ΚΕΠ, ο ιδιοκτήτης του οποίου εμπλέκεται στο κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων (Φωτο)
