Προσοχή σε αυτό fake email - Προειδοποιεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
αγαπημένα σου στη Google
Μέσα από ένα νέο μήνυμα ηλεκτρονικής απάτης, που δήθεν προέρχεται από την Ελληνική Αστυνομία και υποτίθεται ότι υπογράφει ο αρχηγός του Σώματος, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, εχει υπαρξει αναστάτωση. Το νέο μήνυμα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των χρηστών και έχει προκαλέσει την κινητοποίηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Το καταφανώς ψευδεπίγραφο μήνυμα, όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, εντοπίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σήμερα (1-6-2020), έχει τη μορφή δήθεν επιστολής της Ελληνικής Αστυνομίας και διακινείται μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails) από δράστες που επιχειρούν, προφανώς, να παραπλανήσουν και να εξαπατήσουν τους πολίτες.
Από την αστυνομία, παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό και εισβολής στα αρχεία δεδομένων τους.
Σημειώνεται, ότι είναι τρίτη φορά, το τελευταίο διάστημα, που εντοπίζεται παρόμοιο μήνυμα ηλεκτρονικής απάτης στο διαδίκτυο. Το προηγούμενο ήταν με ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο, πριν από έναν μήνα, και το πρώτο στις αρχές Μαρτίου με παρόμοιο κείμενο και πάλι προερχόμενο δήθεν από την ΕΛ.ΑΣ.
-
02 Ιουνιου 2026, 11:25Η αμιβανταμάμπη εξαφάνισε πλήρως καρκινικούς όγκους σε ασθενείς- «Πρωτοφανή αποτελέσματα» λένε οι ειδικοί -
03 Ιουνιου 2026, 18:20Συντάξεις Ιουλίου 2026: Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία – Πότε μπαίνουν τα χρήματα -
02 Ιουνιου 2026, 13:45Ηράκλειο: Ο Αντώνης Σαμαράς ανοίγει τον κύκλο εκδηλώσεων του «ΝΟΗΜΑ - ΚΡΗΤΗ» -
03 Ιουνιου 2026, 10:26Ηλίας Λυγερός: Μεγάλη πρόκληση για το «Το Νόημα - Κρήτη» η συμμετοχή των νέων (podcast) -
02 Ιουνιου 2026, 15:18Ηράκλειο: Νέα παρέμβαση του Ρουβίκωνα σε δημοτικό πάρκινγκ – Ξήλωσαν κολωνάκια και ανήρτησαν βίντεο -
02 Ιουνιου 2026, 07:15Φαίδων Καραϊωσηφίδης: Νέα μεταγωγικά για την ΠΑ - «Παράθυρο» για ιπτάμενα τάνκερ; (podcast)
