Αντιεμβολιαστές σε Μακρόν: Εμείς θα σε τσαντίσουμε
αγαπημένα σου στη Google
Αντιεμβολιαστές διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις σε πόλεις της Γαλλίας σήμερα, επικρίνοντας τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σχολίασε ότι θέλει να «τσαντίσει» όσους αρνούνται να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 θέτοντάς τους νέους περιορισμούς.
«Τους ανεμβολίαστους θέλω πολύ να τους τσαντίσω. Και άρα θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, μέχρι το τέλος. Αυτή είναι η στρατηγική», δήλωσε ο Μακρόν την Τρίτη σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien.
Δύο ημέρες αργότερα ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι εννοεί «απολύτως» τις δηλώσεις του αυτές.
Σήμερα στο Παρίσι οι διαδηλωτές απάντησαν υιοθετώντας το σλόγκαν του Μακρόν και φωνάζοντας: «Εμείς θα σε τσαντίσουμε».
Άλλοι κρατούσαν πανό που έγραφαν «Όχι στο εμβολιαστικό πάσο», μια αναφορά στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν βάσει του οποίου για να εισέλθει κάποιος στους περισσότερους δημόσιους χώρους θα πρέπει να επιδεικνύει πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της covid-19.
Διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Μασαλίας, της Νάντης και της Λε Μαν, μεταξύ άλλων.
«Οι δηλώσεις Μακρόν ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Δεν είμαστε ανεύθυνοι», δήλωσε η Βιρζινί Ουγκέτ, διευθύντρια νοσοκομείου η οποία δεν έχει ανοσοποιηθεί κατά της Covid-19, παρά το γεγονός ότι ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός για τους υγειονομικούς, επειδή νόσησε πέρυσι.
Οι διαδηλωτές κατηγορούν τον Γάλλο πρόεδρο ότι καταπατά τις ελευθερίες τους και καταστρατηγεί την ισότητα των πολιτών. Ο ίδιος απαντά ότι η ελευθερία έχει και ευθύνες, μία από τις οποίες είναι η προστασία της υγείας των άλλων.
Χθες Παρασκευή στη Γαλλία καταγράφηκαν περισσότερα από 300.000 νέα κρούσματα covid-19 για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα. Οι νοσηλείες, όπως και ο αριθμός των ασθενών με covid-19 που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας αυξάνονται σταθερά, ασκώντας πίεση στο σύστημα υγείας.
Κάποια νοσοκομεία ανακοίνωσαν ότι περίπου το 85% των ασθενών με covid-19 που νοσηλεύονται εκεί δεν έχει εμβολιαστεί.
Στη Γαλλία το 90% των κατοίκων άνω των 12 ετών έχει ανοσοποιηθεί κατά της covid-19.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
31 Αυγουστου 2026, 07:15Λάζαρος Καμπουρίδης: Η Τουρκία φοβάται στρατιωτικά το Ισραήλ, θα στρέψει την ένταση εναντίον της Ελλάδος! (podcast) -
31 Αυγουστου 2026, 13:18Ανώγεια: Θλίψη για την απώλεια της διευθύντριας του ΑΚΟΜΜ Εύης Βρέντζου σε ηλικία 58 ετών -
31 Αυγουστου 2026, 18:00Κρήτη: Στη ΜΕΘ παραμένει η 63 χρονη που έχει προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου -
31 Αυγουστου 2026, 13:15Ιός του Δυτικού Νείλου: Στο κόκκινο έως τα μέσα Σεπτεμβρίου -
01 Σεπτεμβριου 2026, 07:00«Φουσκιές» Μοχού: Ένας νέος δανειοθάλαμος δίπλα στην τουριστική ζώνη- Προς συζήτηση ένα θέμα που γεννά ερωτήματα -
01 Σεπτεμβριου 2026, 01:33Ηράκλειο: Γαλάνη και Τσαλιγοπούλου αφιέρωσαν τη συναυλία στο Μανώλη Λιδάκη (Βιντεο)
