Eurostat: Η Βουλγαρία στις χώρες με τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία εργασία - Που βρίσκεται η Ελλάδα
Η Eurostat ανέφερε σοβαρές διαφορές μεταξύ της εβδομαδιαίας διάρκειας της εργασίας στα κράτη μέλη για το έτος 2023.
Το 2023, ο πραγματικός χρόνος εβδομαδιαίας εργασίας για τους εργαζόμενους ηλικίας από 20 έως 64 ετών στην κύρια απασχόλησή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν 36,1 ώρες κατά μέσο όρο, ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat στην επίσημη ιστοσελίδα της.
Η Eurostat ανέφερε σοβαρές διαφορές μεταξύ της εβδομαδιαίας διάρκειας της εργασίας στα κράτη μέλη για το έτος 2023. Η μεγαλύτερη εβδομαδιαία εργασία καταγράφηκε στην Ελλάδα (39,8 ώρες) και ακολουθούν η Ρουμανία (39,5 ώρες), η Πολωνία (39,3 ώρες) και η Βουλγαρία (39 ώρες).
Στο άλλο άκρο της κλίμακας, η Ολλανδία έχει τη μικρότερη εβδομαδιαία εργασία (32,2 ώρες) και ακολουθούν η Αυστρία (33,6 ώρες) και η Γερμανία (34 ώρες).

Οι οικονομικές δραστηριότητες στις οποίες καταγράφηκε η μεγαλύτερη εβδομαδιαία εργασία στην ΕΕ το 2023 αφορούσαν τη γεωργία, τη δασοκομία και την αλιεία (41,5), την εργασία στα ορυχεία και τα λατομεία (39,1 ώρες) και τον κατασκευαστικό τομέα (38,9 ώρες), ενώ η μικρότερη εβδομαδιαία εργασία καταγράφηκε στις δραστηριότητες των νοικοκυριών ως εργοδοτών (26,7 ώρες), στην εκπαίδευση (31,9 ώρες) και στις τέχνες, την ψυχαγωγία και την αναψυχή (33 ώρες).
Φωτογραφία αρχείου
ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
26 Απριλιου 2026, 07:10Το πανηγύρι του Αϊ Γιώργη και η τελετουργία της ευλογίας των προβάτων στην Κρήτη (Φωτο & Βίντεο) -
25 Απριλιου 2026, 14:06Ηράκλειο: Χωρίς γιγαντοοθόνη ο τελικός ΟΦΗ – ΠΑΟΚ στο Πάρκο Γεωργιάδη, λόγω κακοκαιρίας -
26 Απριλιου 2026, 10:00«Διαμάντι» υπό περιορισμό η Καρδιοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ – Η έλλειψη προσωπικού κρατά κλειστούς θαλάμους-πρότυπα -
25 Απριλιου 2026, 23:21"Φλέγεται" η Κρήτη: Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΟΦΗ -
25 Απριλιου 2026, 19:00«Χαμόγελα» για τα αποθέματα νερού στην Κρήτη – Πάνω από 12 εκατ. κυβικά στον Αποσελέμη -
26 Απριλιου 2026, 07:15Πέτρος Παπακωνσταντίνου: Επιστρέφουμε στην εποχή των ... Αυτοκρατοριών (podcast)
