Φρ. Μερτς: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για συλλογική άμυνα της Ευρώπης χωρίς τις ΗΠΑ
αγαπημένα σου στη Google
«Η Ευρώπη πρέπει να είναι προετοιμασμένη να αμυνθεί χωρίς τις ΗΠΑ», προειδοποιεί ο Φρίντριχ Μερτς, ο κατά δημοσκόπους επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας καθώς οι ευρωαμερικανικές σχέσεις επαναπροσδιορίζονται με επίκεντρο την Ουκρανία.
Ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεταιί τη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο και ακολουθεί την Πέμπτη η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ, υπενθυμίζει το Politico εκτιμώντας ότι και η Γερμανία ανοίγει τη συζήτηση για το θέμα της ευρωπαϊκής πυρηνικής ομπρέλας υπό τη Γαλλία.
Ο Μερτς αναγνώρισε ότι ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει επανειλημμένα αναφερθεί στο θέμα. «Πρέπει να κάνουμε συζητήσεις τόσο με τους Βρετανούς όσο και με τους Γάλλους για το εάν η πυρηνική ασφάλεια από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, θα μπορούσε να ισχύει και για εμάς», είπε
«Η Ευρώπη πρέπει συλλογικά να προετοιμαστεί για την πιθανότητα η κυβέρνηση Τραμπ να μην τηρήσει το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ που δεσμεύει τα μέλη της συμμαχίας στη συλλογική άμυνα», είπε ο Μερτς σε συνέντευξή του. «Γι’ αυτό, κατά την άποψή μου, είναι ζωτικής σημασίας οι Ευρωπαίοι να καταβάλουν τις μεγαλύτερες δυνατές προσπάθειες για να διασφαλίσουν ότι είμαστε τουλάχιστον ικανοί να υπερασπιστούμε μόνοι μας την ευρωπαϊκή ήπειρο».
-
25 Ιουνιου 2026, 08:24Τι ώρα θα ανακοινωθούν σήμερα οι βαθμοί των Πανελληνίων 2026 -
25 Ιουνιου 2026, 15:12Πυρκαγιά στον αύλειο χώρο εργοστασίου στον Άγιο Ιωάννη Χωστό-Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής-Μήνυμα από 112-Σηκώθηκε ελικόπτερο (Φωτο και Βίντεο) -
23 Ιουνιου 2026, 21:33Θλίψη για το θάνατο της 28χρονης Ράνιας -
24 Ιουνιου 2026, 19:45Διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ ορκίστηκε ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού θρόνου Μελχισεδέκ Αμπελικάκης -
25 Ιουνιου 2026, 11:10Έκτακτο επίδομα 150 ευρώ ανά παιδί: Θέμα ημερών η καταβολή - Σε ποιους θα πιστωθεί τον Αύγουστο -
24 Ιουνιου 2026, 20:32Κερατέα: Νεκρός οδηγός αυτοκινήτου μετά από τροχαίο στη Λεωφόρο Λαυρίου
