Η EE κατηγορεί το TikTok ότι δεν προστατεύει επαρκώς τους ανήλικους χρήστες
αγαπημένα σου στη Google
Οι Βρυξέλλες κατηγόρησαν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok ότι δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του για την προστασία των ανηλίκων.
Έτσι δημιουργούνται κίνδυνοι διαδικτυακής παρενόχλησης, κάτι που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή υψηλού προστίμου.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορεί τη δημοφιλή στους νέους εφαρμογή ότι οι παράμετροι απορρήτου για εφήβους που έχει θέσει στα πολύ σύντομο βίντεό της που δεν προστατεύουν επαρκώς τους τελευταίους.
«Οι λογαριασμοί ανηλίκων στο TikTok διαθέτουν περισσότερα από 50 μέτρα απορρήτου και ασφάλειας διαμορφωμένα με προεπιλογή, σύμφωνα με απόψεις ειδικών, από τη δημιουργία τους», δήλωσε εκπρόσωπος της πλατφόρμας, υπογραμμίζοντας πως η εφαρμογή είναι μία από εκείνες που απαγορεύουν ορισμένες λειτουργίες στους νεότερους, όπως τα άμεσα μηνύματα.
«Μοιραζόμαστε τον στόχο της προστασίας των ανηλίκων στο διαδίκτυο, και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τη στέρεη διαδικασία βελτιώσεών μας», πρόσθεσε η εταιρία, που διαβεβαιώνει πως θα συνεχίσει να εργάζεται με «εποικοδομητικό» τρόπο με την Επιτροπή.
Το TikTok, που ανήκει στον κινεζικό όμιλο ByteDance, έχει θέσει σε εφαρμογή ειδικές ρυθμίσεις για τους ανηλίκους 13-17 ετών, για να τους προστατεύσει από κακόβουλους χρήστες του διαδικτύου.
-
24 Ιουλιου 2026, 11:00Γιώργος Σκαφιδάς: Όλα τα σενάρια στο «τέλειο αδιέξοδο» του Ιράν και του Ορμούζ! (podcast) -
24 Ιουλιου 2026, 20:07Στην Αττική η κακοκαιρία: Άνοιξαν οι ουρανοί - Πάνω από 100.000 κεραυνοί μέσα σε λίγες ώρες σε όλη τη χώρα -
24 Ιουλιου 2026, 20:53Αλλάζει το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη: Από τον καύσωνα στις βροχές και τις καταιγίδες -
24 Ιουλιου 2026, 11:30Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
24 Ιουλιου 2026, 09:35Δακοκτονία στην Κρήτη: Ο χρόνος είναι σύμμαχος …του δάκου – Έντονη η ανησυχία του ΣΕΔΗΚ για τη φετινή χρονιά, με τα φάρμακα πλέον να εξαντλούνται! -
25 Ιουλιου 2026, 07:06Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Άνοδος και στην Κρήτη στις τιμές μίσθωσης το 2025 με τη βασική αιτία να είναι οι... ξένοι επισκέπτες
