Σερβία: Βαριές καμπάνες στους γονείς του 13χρονου μακελάρη σε σχολείο με 9 νεκρούς μαθητές
Δικαστήριο του Βελιγραδίου καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης τους γονείς του 13χρονου αγοριού, ο οποίος πέρυσι αιματοκύλισε δημοτικό σχολείο της σερβικής πρωτεύουσας, σκοτώνοντας 9 μαθητές.
Οι δολοφονίες, στις 3 Μαΐου 2023, συγκλόνισαν βαθιά το βαλκανικό κράτος, όπου οι μαζικοί πυροβολισμοί ήταν σπάνιοι παρά τα υψηλά επίπεδα οπλοκατοχής.
Η δίκη διεξήχθη αποκλειστικά εναντίον των γονέων του εφήβου, Βλαντιμίρ και Μιλιάνα Κετσμάνοβιτς, καθώς ο γιος τους δεν μπορούσε να διωχθεί ποινικά λόγω της ηλικίας του.
Ο Βλάντιμιρ Κετσμάνοβιτς καταδικάστηκε σήμερα Δευτέρα σε κάθειρξη 14 χρόνια και έξι μήνες, ενώ η Μιλιάνα Κετσμάνοβιτς φυλακίστηκε για τρία χρόνια.
Οι εισαγγελείς είχαν υποστηρίξει ότι ο πατέρας είχε εκπαιδεύσει τον γιο του να πυροβολεί, δεν είχε ασφαλίσει σωστά τα όπλα και τα πυρομαχικά του και είχε επιτρέψει στο αγόρι να κρύψει ένα περίστροφο και 92 σφαίρες στο σακίδιό του που χρησιμοποίησε αργότερα στους πυροβολισμούς.
Η κατηγορούμενη, Μιλιάνα Κετσμάνοβιτς, κρίθηκε ένοχη για παραμέληση και κακοποίηση ανηλίκου. Ωστόσο αθωώθηκε από τις κατηγορίες της παράνομης παραγωγής, κατοχής, μεταφοράς ή διακίνησης όπλων.
Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης τον εκπαιδευτή στο σκοπευτήριο όπου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Βλαντιμίρ Κετσμάνοβιτς πήγαινε τον γιο του για εξάσκηση στόχου, σε φυλάκιση ενός έτους και τριών μηνών.
-
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 17:21Κύπρος: Νέα τουρκική πρόκληση στη νεκρή ζώνη στην Πύλα, μετέφεραν «αστυνομικούς» του ψευδοκράτους και άρματα μάχης -
16 Απριλιου 2026, 07:06Ανεπάρκεια και φέτος στα κονδύλια για τη δακοκτονία, διαπιστώνει ο ΣΕΔΗΚ – Μόλις 9,9 εκατομμύρια ευρώ για την Κρήτη -
16 Απριλιου 2026, 07:15Θεόδωρος Τσίκας: Απανωτά τα πλήγματα για την Κυβέρνηση! Δύσκολος πλέον ο πολιτικός της βίος… (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 18:10Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα νωρίς το απόγευμα στον δρόμο Πεζά –Αρκαλοχώρι με έναν τραυματία -
16 Απριλιου 2026, 10:34Χάρης Τσιλιώτης: Η πρόταση Μητσοτάκη για ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή δεν θα προσφέρει τίποτα! (podcast)
