«Συγκλονισμένος» δηλώνει ο Βρετανός ΥΠΕΞ μετά τα ισραηλινά πλήγματα σε νοσοκομείο της Γάζας
αγαπημένα σου στη Google
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Λάμι δήλωσε σήμερα πως είναι συγκλονισμένος, αφότου το Ισραήλ έπληξε το νοσοκομείο Νάσερ στη νότια Γάζα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 ανθρώπους, μεταξύ αυτών πέντε δημοσιογράφοι.
«Συγκλονισμένος από την επίθεση του Ισραήλ στο νοσοκομείο Νάσερ. Άμαχοι, υγειονομικοί και δημοσιογράφοι πρέπει να προστατεύονται. Χρειαζόμαστε άμεση εκεχειρία», επισήμανε ο Λάμι σε ανάρτησή του στο Χ.
Οι δημοσιογράφοι που σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς εργάζονταν για το Reuters, το Associated Press, το Al Jazeera και άλλα μέσα ενημέρωσης.
Ο ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε ότι έπληξε την περιοχή του νοσοκομείου Νάσερ, προσθέτοντας πως ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων διέταξε να διεξαχθεί έρευνα. Συμπλήρωσε πως «δεν στοχοθετεί δημοσιογράφους».
-
29 Οκτωβριου 2026, 07:51Πόθεν έσχες: Τροπολογία δίνει παράταση έως 31/12 για την υποβολή δηλώσεων -
30 Οκτωβριου 2026, 14:10Δημος Ηρακλείου: Καταστήματα της γειτονιάς γίνονται σημεία πρόσβασης σε υπηρεσίες, πληροφόρησης και συμμετοχής -
29 Οκτωβριου 2026, 11:32Ο Γιώργος Παπανδρέου στο Ηράκλειο για την νέα εκδήλωση του «ΝΟΗΜΑ ΚΡΗΤΗ» -
30 Οκτωβριου 2026, 07:00Προβληματισμός για τις εξευτελιστικές τιμές στο ελαιόλαδο: Δείτε πού έπεσε η τιμή στο αγουρέλαιο της Λακωνίας και τι ισχύει για την Κρήτη -
29 Οκτωβριου 2026, 20:03Πότε θα πληρωθεί η επιστροφή ενοικίου: Οι πιθανές ημερομηνίες και τα ποσά -
30 Οκτωβριου 2026, 09:14ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο νοσοκομείο ο Γιώργος Ξυλούρης - Αναβλήθηκε για το 2027 η δίκη
