ΧΑΛΕΠΑ: «Ο Βενιζέλος στον κόσμο. Τα Παραρτήματα του Ιδρύματος “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” στις ΗΠΑ και την Ωκεανία»
αγαπημένα σου στη Google
Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024 και ώρα 20:00, στον αύλειο χώρο του Μεγάρου Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης, στη Χαλέπα Χανίων, εκδήλωση με θέμα «Ο Βενιζέλος στον κόσμο. Τα Παραρτήματα του Ιδρύματος “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” στις ΗΠΑ και την Ωκεανία».
Σκοπός του Ιδρύματος και των δύο Παραρτημάτων είναι η προβολή του ρόλου του Βενιζέλου στη διεθνή πολιτική σκηνή, η ανάδειξη της συμμετοχής της Ελλάδας στους αγώνες για την ελευθερία της ανθρωπότητας, η διασύνδεση των ιστορικών γεγονότων και της παρακαταθήκης του Βενιζέλου με την τρέχουσα διεθνή πραγματικότητα και την ανάδειξη της σχέσης του με την Ομογένεια. Επίσης, η υποστήριξη και η ενίσχυση του έργου του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, καθώς και η πρόκληση ενδιαφέροντος για το έργο και τις δράσεις των δύο παραρτημάτων. Αντιστοίχως, η διευκόλυνση και υποστήριξη από το Ίδρυμα των επιστημονικών και πολιτιστικών δράσεων των δύο παραρτημάτων.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με εισαγωγική ομιλία από τον Γενικό Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαο Παπαδάκη – Παπαδή. Θα ακολουθήσουν ομιλίες από τους Νικόλαο Καστρινάκη, Πρόεδρο του Venizelos Foundation USA και Αντώνη Τσουρδαλάκη, Πρόεδρο του National Research Foundation «Eleftherios K. Venizelos» - Australian Branch, με θέμα «Τα Παραρτήματα του Εθνικού Ιδρύματος “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” στις ΗΠΑ και την Ωκεανία και η εθνική σημασία τους. Στόχοι και πεπραγμένα».
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης και αναγόρευση εταίρων του Ιδρύματος, την ανώτατη τιμητική διάκριση που απονέμει σε όσους προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες προς αυτό ή στη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης του Ελευθερίου Βενιζέλου. Εταίροι θα αναγορευτούν οι Νταϊάν Κουναλάκη, Πρόεδρος Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, Νικόλαος Μαρκογιαννάκης, Πρόεδρος Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, Ευτυχία Σαβιολάκη-Olowson, Πρόεδρος Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης και Γιάννης Επιτροπάκης, πρ. Πρόεδρος Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης.
Οι αναγορεύσεις θα ολοκληρωθούν με αντιφώνηση από τους τιμώμενους.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συλλόγου «Φίλοι του Εθνικού Ιδρύματος “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”».
-
17 Σεπτεμβριου 2026, 18:38Καραλής: Πιο ψηλά από ποτέ ο Μανόλο, στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης -
17 Σεπτεμβριου 2026, 22:27Ολλανδία: Βρέθηκε απόκομμα 1.700 ετών από την «Οδύσσεια» μέσα σε βιβλίο -
18 Σεπτεμβριου 2026, 17:00Τι είπε ο Μητροπολίτης Ανδρέας Νανάκης για την κηδεία Μαζωνάκη και προκάλεσε αίσθηση και θετικά σχόλια -
19 Σεπτεμβριου 2026, 07:00Ηράκλειο: Κατεβασμένα ρολά και άδειες βιτρίνες σε κεντρικούς δρόμους - «Μάχη» για την επιβίωση των επιχειρήσεων (Φωτο) -
18 Σεπτεμβριου 2026, 07:00«Τα παράπονα σας στην κυβέρνηση» - Η Περιφέρεια Κρήτης δέχεται όλα τα παράπονα για τα έργα στον ΒΟΑΚ αλλά δεν έχει καμία αρμοδιότητα και ευθύνη! -
18 Σεπτεμβριου 2026, 07:06Κρήτη: Μια μονοκαλλιέργεια που με έδρα τα νότια του νησιού, κατακτά τις αγορές της Ευρώπης
