Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου: Έπεσαν οι υπογραφές για τρείς νέες συμβάσεις ανάθεσης μελετών για το Δικταίο Άντρο
Με γοργά βήματα ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου προχωρά τις διαδικασίες που αφορούν στις δικές του παρεμβάσεις αναφορικά με την επικαιροποίηση των μελετών ανάδειξης, αναβάθμισης και συντήρησης στο Δικταίο Άντρο.
Μάλιστα αυτές τις ημέρες υπογράφηκαν τρεις νέες συμβάσεις με τους αναδόχους από το Δήμαρχο Οροπεδίου, Γιώργο Αθανασάκη, που αφορούν:
-Στην εκπόνηση Αρχιτεκτονικής Μελέτης για το Υποέργο 4: «Εργασίες διαμόρφωσης διαδρομής εντός Δικταίου Άντρου» του έργου «Ολοκλήρωση επικαιροποίησης των μελετών ανάδειξης του Δικταίου Άντρου».
Το συνολικό ποσό της μελέτης ανέρχεται σε 26.983 με Φ.Π.Α.
-Στην εκπόνηση Στατικής Μελέτης για το Υποέργο 4: «Εργασίες διαμόρφωσης διαδρομής εντός Δικταίου Άντρου» του έργου «Ολοκλήρωση επικαιροποίησης των μελετών ανάδειξης του Δικταίου Άντρου».
Το συνολικό ποσό της μελέτης αυτής ανέρχεται σε 9.784 € με Φ.Π.Α.
-Στην εκπόνηση Ηλεκτρομηχανολογικής Μελέτης για το Υποέργο 5: «Ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση και φωτισμός-ανάδειξη Δικταίου Άντρου» του έργου «Ολοκλήρωση επικαιροποίησης των μελετών ανάδειξης του Δικταίου Άντρου».
Το ποσό της τρίτης αυτής μελέτης ανέρχεται σε 37.139 € με Φ.Π.Α.
Ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης των συγκεκριμένων μελετών ορίστηκε σε δυο μήνες, αν και θα καταβληθεί προσπάθεια για ακόμα πιο σύντομο χρόνο παράδοσης, ώστε να τρέξουν στη συνέχεια οι εργασίες, μετά από διαγωνισμό και ανάθεση τους από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων.
Να σημειώσουμε πως προ ημερών πέρασε από το ΚΑΣ η προμελέτη του υποέργου 1 που αφορά στην εγκατάσταση αναβατορίου στο Δικταίο Άντρο η οποία θα προχωρήσει κατόπιν διαγωνισμού από την Περιφέρεια Κρήτης.
Επίσης να επισημάνουμε πως πολύ σύντομα θα έλθει προς έγκριση στο ΚΑΣ και η προμελέτη ανάπλασης της Πλατείας Ευρώπης κάτω από το Δικταίο Άντρο.
-
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ -
15 Απριλιου 2026, 17:21Κύπρος: Νέα τουρκική πρόκληση στη νεκρή ζώνη στην Πύλα, μετέφεραν «αστυνομικούς» του ψευδοκράτους και άρματα μάχης
