Καταγγελία Βρύσαλη: "Μια ακόμη πράξη παράδοσης σε ιδιώτες" - Τι γράφει για τον αξονικό τομογράφο στα Χανιά
αγαπημένα σου στη Google
"Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα να εκτυλίσσεται μία ακόμη πράξη στη διαδικασία παράδοσης υπηρεσιών των νοσοκομείων σε ιδιώτες. Μετά το κρατικό της Νίκαιας ,η διοίκηση του νοσοκομείου Χανίων αποφάσισε να συγκροτήσει επιτροπή για τη διαμόρφωση τεχνικών προδιαγραφών για την ανάθεση υπηρεσιών διάγνωσης -γνωμάτευσης των αξονικών τομογραφιών του νοσοκομείου. σε ιδιωτική εταιρία", όπως καταγγέλλει σε σχόλιο που έδωσε στη δημοσιότητα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ Δημήτρης Βρύσαλης.

Αμέσως παρακάτω αναφέρει:
"Το αντιλαϊκό σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για εκτεταμένη ενίσχυση των επιχειρηματιών της ιδιωτικής υγείας, για εφαρμογή των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των δημόσιων νοσοκομείων, βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή. Αντί, δηλαδή, να στελεχώσουν το τμήμα του αξονικού τομογράφου του νοσοκομείου σκοπεύουν να “μπουκώσουν” με χρήμα ιδιώτες.
Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι δήθεν οι ασθενείς δεν επιβαρύνονται είναι παραμύθια. Ο αξονικός τομογράφος αλλά και άλλα σύγχρονα μηχανήματα ήδη πληρώθηκαν από τη βαριά φορολογία, τις εισφορές και τις συμπληρωμές του λαού, ο οποίος πληρώνει με χίλιους δυο τρόπους για την υγεία του και τώρα παραδίδεται ως τζάμπα «φιλέτο» στους ιδιώτες επιχειρηματίες.
Οι ιδιώτες επιχειρηματίες έχουν ως κριτήριο και σκοπό της λειτουργίας το μέγιστο δυνατό κέρδος και γι’ αυτό είναι σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες των ασθενών, αλλά και με αρνητικές επιπτώσεις από την ιδιοκτησία των επιστημονικών δεδομένων, που εξασφαλίζουν αντικειμενικά από τον έλεγχο αυτών των τομέων.
Τώρα να δυναμώσει η αγωνιστική διεκδίκηση των εργαζομένων και όλου το λαού, για την πλήρη στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων με όλο το απαραίτητο προσωπικό. Να μην παραδοθεί στους ιδιώτες επιχειρηματίες κανένας τομέας των δημόσιων νοσοκομείων'".
-
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης -
31 Μαΐου 2026, 08:24Ηράκλειο: Συναγερμός με το "καλημέρα" στην Πυροσβεστική λόγω φωτιάς σε απόσταση αναπνοής από επιχείρηση αρτοποιείου (φωτο+ βιντεο) -
30 Μαΐου 2026, 21:10Κρήτη: Το γύρο της Ελλάδας κάνει η προσπέραση του... θανάτου στο ΒΟΑΚ (Βίντεο) -
30 Μαΐου 2026, 21:47Πρόγραμμα Ανακαινίζω: Πώς θα πάρετε επιδότηση έως 95% για αναβάθμιση κατοικίας -
31 Μαΐου 2026, 09:36Γιώργος Ατσαλάκης: Ο μεγάλος οικονομικός, γεωπολιτικός και ενεργειακός ανασχηματισμός στη ΝΑ Μεσόγειο (podcast)
