Κρήτη: Απατεώνες νοίκιαζαν ακίνητα σε πολίτες
Εξιχνιάστηκαν έντεκα υποθέσεις απάτης, στα Χανιά για τις οποίες συνελήφθησαν δύο άτομα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας δύο Έλληνες, ένας άνδρας και μια γυναίκα, κατηγορούμενοι για απάτη.
Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων καθώς και από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες προσποιούμενοι τους ιδιοκτήτες ακινήτων, εξαπατούσαν πολίτες παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά προκειμένου να αποσπάσουν διάφορα χρηματικά ποσά.
Αναλυτικότερα, το χρονικό διάστημα από αρχές Σεπτεμβρίου 2020 έως και την 14.10.2020 διέπραξαν έντεκα υποθέσεις απάτης, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.020 ευρώ. Επιπλέον όπως προέκυψε από τη συνεχιζόμενη προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας, ο άνδρας είχε διαπράξει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ακόμη δύο κλοπές από δωμάτια ξενοδοχείων αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ, κοσμήματα και κινητό τηλέφωνο.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.
-
05 Μαΐου 2026, 20:25Το προαναγγελθέν έγκλημα στην Αμμουδάρα: Από το θανατηφόρο τροχαίο του 2023, στην ενέδρα θανάτου και την ομολογία -
05 Μαΐου 2026, 12:57ΟΦΗ: Αυτή είναι η περιοχή που εξετάζουν οι Κρητικοί για το νέο γήπεδο και το Γεντί Κουλέ (Φωτο + Βίντεο) -
05 Μαΐου 2026, 19:14Αμμουδάρα: Νεκρός από πυροβολισμούς ένας 20χρονος - Τι όπλισε το χέρι του δράστη -
04 Μαΐου 2026, 21:26Βίκτωρας Γιαννικόπουλος: Ο έφηβος επιστήμονας «φαινόμενο» που επικοινωνεί με τη NASA -
06 Μαΐου 2026, 07:00Εκτέλεση 20χρονου στην Αμμουδάρα: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκληματος -
06 Μαΐου 2026, 09:55Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης!
