Λότζια: Δημιουργείται Ομάδα Εργασίας για τα σχολεία μετα την κατολίσθηση (Βίντεο +Φωτο)
αγαπημένα σου στη Google
Στιγμές έντασης υπηρξαν στο αποψινό Δημοτικό Συμβουλιο Ηρακλείου. Αιτία δεν ήταν άλλη από το «καυτό» θέμα των δύο σχολικών συγκροτημάτων, του ΕΝΕΕΓΥΛ και το ΕΕΕΕΚ Ηρακλείου, μετα την κατολίσθηση που σημειώθηκε στις 9 Νοεμβρίου, στο πρανές της οδού Ειρήνης και Φιλίας, ανοίγοντας «τον ασκό του Αιόλου» από την πλευρά των γονιών.
Τελικά μετά από σχεδον 2.30 ώρες συζήτησης, αντεγκλίσεων και διαξιφισμών, ανακοινωθηκε οτι με απόφαση του Δημάρχου, ορίζεται ομάδα εργασίας αποτελούμενη από τους Αντιδημάρχους Αντώνη Περυσινακη, Γιώργο Σισαμακη, Στέλλα Αρχοντακη και Γιώργο Τσαγκαρακη, την ΓΓ του Δήμου Μαρία Σκραφνακη, εκπροσώπους απ όλες τις δημοτικές παρατάξεις, τις διευθύντριες των δύο σχολείων, εκπροσώπους των δύο συλλόγων γονέων, του συλλόγου Ίριδα, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της ΕΛΜΕ και της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία και θα συνεδριάσει αυριο στις 15:00, στην αίθουσα Ανδρέας Παπανδρέου στη Λότζια.
Στο αίθριο της Λότζιας
Υπενθυμίζεται ότι στο αίθριο της Λότζια βρέθηκε λίγο πριν την έναρξη του αποψινού Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός μαζί με στελέχη της Δημοτικής Αρχής.
Να σημειωθεί ότι δεν έλειψαν, οι στιγμές έντασης μεταξύ των δύο πλευρών και σύμφωνα με τις πληροφορίες χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμότερων για να πέσουν οι τόνοι.
Ο Αλέξης Καλοκαιρινός μίλησε με γονείς και εκπαιδευτικούς, επεσήμανε ότι βρίσκονται στην ίδια πλευρά, εξήγησε τα δεδομένα προόδου στην υπόθεση κατασκευής του νέου ΕΝΕΕΓΥΛ και τους προσκάλεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, έτσι ώστε να εκφράσουν και οι ίδιοι τις ανησυχίες τους στο Σώμα. Όπως και έγινε, όμως και πάλι υπήρξαν εκατερώθεν βολές, χωρίς και πάλι να λείπουν οι στιγμές έντασης και διαπληκτισμών.
Ως γνωστόν και όπως έχει γράψει το newshub , (δείτε εδώ), οργή και αγανάκτηση «πνίγει» τους γονείς των μαθητών του Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Ηρακλείου που ζητούν την μεταστέγαση των δύο σχολείων σε χώρο ασφαλή και αξιοπρεπή.

Η κατάληψη
Μετά την κατολίσθηση στα σχολεία του Αϊ Γιάννη Χωστό Ηρακλείου, με τμήμα της αυλής του Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Ηρακλείου να υποχωρεί, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των ΕΕΕΕΚ και ΕΝΕΕΓΥΛ ξεκίνησαν κινητοποιήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν κατάληψη στο σχολικό συγκρότημα και διαμαρτυρία στο Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα.

Ολα ξεκίνησαν πριν απο τις 9 Νοεμβρίου όταν και είχαμε την κατολίσθηση του πρανούς από την πλευρα της οδού Ειρήνης και Φιλίας. Μια κατάσταση που συνεχίστηκε και επιδεινώθηκε τότε με τη βροχόπτωση που είχαμε, όπως λέει η κ. Ελένη Σακελλάρη, Διευθύντρια του σχολείου του Ηρακλείου, καθώς είχαμε περαιτέρω πτώση του πρανούς, χωρίς ευτυχώς να υπαρξει κάποια σοβαρότερη επίπτωση.
«Φτάσαμε στη σημερινή ημέρα, όπου οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ζητούν τα αυτονόητα, που είναι οι αξιοπρεπείς συνθήκες για την εκπαίδευση των παιδιών τους. Περιμένουμε πλέον μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, να έρθουν από την Τεχνική Υπηρεσία για να ξεκινήσουν οι μελέτες για το πρανές που είναι απέναντι από το σχολείο. Ελπίζουμε να μη μείνουμε στις διαβεβαιώσεις και να γίνει κάτι.
Οι Σύλλογοι Διδασκόντων συμπαραστέκονται στους γονείς και των δύο σχολίων μας. Στηρίζουμε τους αγωνες τους και μαζί θα πετύχουμε το αυτονόητο, δηλαδή μια αξιοπρεπή κτιριακή υποδομή και για τα δυο σχολεία», λέει η κ. Σακελλάρη.


Οι γονείς
Σύμφωνα με τους γονείς, «το σχολικό συγκρότημα είναι ακατάλληλο και επικίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του προσωπικού».
Εντύπωση προκαλούν όμως και τα σχόλια των γονέων για την κατάσταση στο σχολείο. Χαρακτηριστικά μητέρα μαθητή του Λυκείου, αναφέρει πως τέτοιο σχολείο δεν έχει ξαναδεί. «Θα πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει. Τα παιδιά δεν θα τα αφήσουμε να ξαναέρθουν σε αυτό το σχολείο. Ας φέρνουν οι αρμόδιοι τα δικά τους παιδιά σε αυτό. Τα παιδιά μας θέλουν προστασία. Και όχι όπως τα έχουν πετάξει σήμερα. Εχουμε αγανακτήσει γιατί τα παιδιά μας έχουν δικαιώματα», λέει οργισμένη η μητέρα.
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης -
30 Μαΐου 2026, 21:10Κρήτη: Το γύρο της Ελλάδας κάνει η προσπέραση του... θανάτου στο ΒΟΑΚ (Βίντεο)
