Σωματείο «Ο Ερμής»: Ολοκληρώθηκε ο σημαντικός κύκλος των κινητοποιήσεων μας

Μετά από 100 ημέρες σταματάει τις κινητοποιήσεις του το Σωματείου Οδηγών Λεωφορείων Κρήτης «Ο Ερμής», όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωση του.
Αναλυτικά η επιστολή του σωματείου:
"Ολοκληρώθηκε ένας μεγάλος και πρωτοφανής για τα δεδομένα της Κρήτης κύκλος αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Το Σωματείο μας εγκαίρως, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, κάλεσε την εργοδοτική πλευρά σε διαπραγματεύσεις με αντικείμενο την σύναψη νέας τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Δυστυχώς, η εργοδοτική πλευρά επέλεξε να παρουσιάζει τον εαυτό της ως το μοναδικό θύμα της υγειονομικής κρίσης και υπό αυτό το πρόσχημα, επιχείρησε, κατ’ επανάληψη, να μετακυλήσει τις όποιες απώλειες της, στις πλάτες των εργαζομένων, μέσω των αξιώσεών της για την ανατροπή κεκτημένων δεκαετιών.
Ιδιαίτερα, αυτές τις προθέσεις της εμφάνισε με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο, όταν μετά τις εν μέρη υποχωρήσεις μας προκειμένου να υπογραφεί η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η εργοδοτική πλευρά, όχι μόνο δεν έκανε το παραμικρό βήμα πίσω, αλλά απαιτούσε όλο και περισσότερα.
Μη έχοντας άλλη επιλογή, ως εργαζόμενοι, ακολουθήσαμε το δρόμο της αξιοπρέπειας, το δρόμο του αγώνα, καθημερινά στο αεροδρόμιο και όπου αλλού χρειάστηκε μη αποδεχόμενοι να τα όσα η εργοδοσία μας επιφύλασσε.
Με την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού κύκλου των κινητοποιήσεων, το Σωματείο μας αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά, για την υπεύθυνη και ουσιαστική στάση την οποία κράτησε όλο αυτό το διάστημα, παρότι οι καθημερινές του ανάγκες επιβίωσης ήταν και συνεχίζουν να είναι ανυπέρβλητες.
Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (Ε.Κ.Η.), την Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας Ο.Σ.Μ.Ε.), όλα τα τοπικά Εργατικά Σωματεία και όλους όσους τάχθηκαν αρωγοί και στο πλευρό μας, υποστηρίζοντας καθ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα, το δίκαιο του αγώνα μας.
Ο αγώνας μας αυτός δεν τελείωσε, θα συνεχιστεί, ταυτόχρονα και με την έναρξη του νέου έτους, με κυριότερο στόχο, την σύναψη νέας τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας."
-
20 Ιανουαριου 2021, 14:31Αγρότες: Από την ερχόμενη εβδομάδα τελικά η καταβολή - τουλάχιστον - 1000 ευρώ για χιλιάδες δικαιούχους
-
21 Ιανουαριου 2021, 13:07Η Τράπεζα που ξεκινά τη διάθεση δανείων 200 εκ. ευρώ σε αγρότες
-
20 Ιανουαριου 2021, 19:29Επιστρεπτέα προκαταβολή 6: Μια ακόμη ευκαιρία για 1000 ευρώ - τουλάχιστον - για τους αγρότες
-
21 Ιανουαριου 2021, 18:15Θέμα newshub.gr: Πως τα 30 ευρώ ανά στρέμμα για τους ελαιοπαραγωγούς μπορεί να οδηγήσουν σε φορολογικές «καμπάνες»!
-
20 Ιανουαριου 2021, 10:48ΚΕΑ: Εγκρίθηκε η πληρωμή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος
-
21 Ιανουαριου 2021, 07:31Ηράκλειο: Ψυχρολουσία από τις απολύσεις σε γνωστό ξενοδοχείο-Τι δηλώνει ο Νίκος Κοκολάκης στο newshub.gr