Αναταράξεις στις διεθνείς αγορές μετά τους δασμούς Τραμπ
αγαπημένα σου στη Google
Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκάλεσε στις αγορές η απόφαση Τραμπ για επιβολή δασμών, όπου μεταξύ άλλων το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται έναντι του ευρώ και η τιμή του πετρελαίου αυξάνεται, ενώ υπάρχει ανησυχία και στις χρηματιστηριακές αγορές.
Ξεκινώντας από την Ασία σημειώθηκαν πτώσεις στους δείκτες Nikkei και Hang Seng. Πτωτικές τάσεις επικρατούν και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους βασικούς δείκτες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη να υποχωρούν πάνω από 1% και ισχυρές πιέσεις να δέχονται οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών. Πτωτικές τάσεις σημειώνονται και στο ελληνικό χρηματιστήριο λόγω πτώσης που καταγράφουν κυρίως οι τραπεζικές μετοχές.
Στο σκέλος των νομισμάτων και πιο συγκεκριμένα το ευρώ σε σχέση με το δολάριο, καταγράφει απώλειες το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα σε επίπεδα χαμηλότερα των τελευταίων τριών εβδομάδων. Αντίθετα, βλέπουμε νέο ιστορικό υψηλό για την τιμή του χρυσού, όπου κυμαίνεται στις 2.796 δολάρια η ουγγιά, ενώ όσον αφορά το μαύρο χρυσό και το πετρέλαιο τύπου Brent, βλέπουμε την τιμή του να κινείται ανοδικά και αυτή την ώρα να ξεπερνά τα 76 δολάρια το βαρέλι.
-
26 Οκτωβριου 2026, 09:40Συντάξεις Νοεμβρίου: Από σήμερα ξεκινά η καταβολή τους-Πότε θα δοθούν τα 400 ευρώ -
25 Οκτωβριου 2026, 17:50Ηράκλειο: Μεγάλες ουρές και καθυστερήσεις στον ΒΟΑΚ τις ώρες αιχμής (Φωτο) -
25 Οκτωβριου 2026, 07:51Βρετανία: Αποθέματα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης υπό τον φόβο κρίσεων -
25 Οκτωβριου 2026, 13:03Η πραγματική παραγωγή των φωτοβολταϊκών στην Κρήτη. Τι δείχνουν δεδομένα μιας δεκαετίας -
25 Οκτωβριου 2026, 14:12Ηράκλειο: Πλήθος κόσμου στην υπερειδική διαδρομή του 47ου Ράλλυ Κρήτης στο κέντρο της πόλης -
26 Οκτωβριου 2026, 07:00Αρνί, κατσίκι και μοσχάρι έχουν βγάλει «φτερά» - Τι συμβαίνει στην Κρήτη με τις τιμές στο κρέας
