Καταβάλλονται συντάξεις και αναδρομικά σε συνταξιούχους
αγαπημένα σου στη Google
Η καταβολή, με ενιαία πληρωμή, των κύριων και επικουρικών συντάξεων του μηνός Δεκεμβρίου 2020 ξεκινάει σήμερα 24 Νοεμβρίου από τον e-ΕΦΚΑ
Ταυτόχρονα ολοκληρώνεται «με συνέπεια και επιτυχία», όπως σημειώνεται από το Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η καταβολή των αναδρομικών καθώς μαζί με τις συντάξεις του μηνός Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η επιστροφή των μειώσεων σε 65.251 συνταξιούχους που είχαν λάβει αναδρομικά ποσά για την περίοδο Ιούνιος 2015- Μάιος 2016 συνολικού ποσού 17.205.303,67 ευρώ.
Από το Υπουργείο επισημαίνεται ακόμα πως κατ’ εξαίρεση, η καταβολή των μειώσεων στους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου 2020.
Επιπλέον, «από τις συντάξεις του μηνός Δεκεμβρίου αναπροσαρμόστηκε, σε εφαρμογή της νομοθετική μας πρωτοβουλίας, η προσωρινή σύνταξη των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα από το 50% στο 70% (αυτοτελώς απασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες) ή στο 80% (μισθωτοί) και μέχρι του προβλεπόμενου ανώτατου ορίου, σύμφωνα με το άρθρο 115 του νόμου 4714/2020», συνεχίζει η ανακοίνωση του υπουργείου.
Το πρόγραμμα
Η προκαταβολή των συντάξεων του Δεκεμβρίου 2020 γίνεται σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
- Στις 24 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
- Στις 25 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
- Στις 26 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
- Στις 27 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
-
18 Ιουνιου 2026, 13:13Τουρισμός για όλους 2026-2027: Ανοίγουν οι αιτήσεις για νέους δικαιούχους – Τα κριτήρια -
17 Ιουνιου 2026, 15:52Γαμήλιες βουτιές στη Λίμνη του Αγίου Νικολάου! -
17 Ιουνιου 2026, 22:30Ηράκλειο: Ξεσηκωμός και βροντερό «όχι» για τη δομή μεταναστών στο εργοστάσιο Σκουλούδη (Φωτο) -
17 Ιουνιου 2026, 07:05Ο μοναδικός Έλληνας επιβάτης του MV Hondius με τα κρούσματα χανταϊού μιλά αποκλειστικά στο Newshub.gr για την περιπέτεια σε ένα ταξίδι ζωής -
17 Ιουνιου 2026, 08:00Κρήτη: Οι περιοχές που απαγορεύεται η κυκλοφορία τις ημέρες που υπάρχει υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιά -
17 Ιουνιου 2026, 07:15Λάζαρος Καμπουρίδης: Ο Ερντογάν ονειρεύεται να στήσει σουνιτικό τόξο εναντίον του Ισραήλ! (podcast)
