Θρίλερ στο τουρισμό: Η Βρετανία δεν θα συμπεριλάβει τελικά την Ελλάδα στην πράσινη λίστα, λέει το BBC!
Σε σταυρόλεξο για γερούς λύτες έχει εξελιχθεί τελικά η «πράσινη λίστα» της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς ενώ το πρωί ο βρετανικός Τύπος είχε δημοσιεύσει τις χώρες που θα βρίσκονται στη συγκεκριμένη λίστα, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, εν τέλει το BBC αναφέρει πως το συγκεκριμένο σχέδιο μπαίνει στον πάγο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το BBC, όλα δείχνουν πως δεν θα προστεθούν τελικά καθόλου νέες χώρες ή περιοχές στην «πράσινη λίστα» της Μεγάλης Βρετανίας,
Όχι πρόσθεση, αλλά… αφαίρεση
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει η πιθανότητα κάποιες χώρες να αφαιρεθούν κιόλας από την «πράσινη λίστα», ενώ αναμένεται να υπάρξουν προσθήκες χωρών στην «κόκκινη λίστα».
Η πλήρης λίστα των χωρών αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας από τον υπουργό Μεταφορών της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα υπήρξε πληθος δημοσιευμάτων από βρετανικά ΜΜΕ που εκτιμούσαν ότι θα ανάψει «πράσινο φως» για τουλάχιστον πέντε ελληνικά νησιά: Κεφαλονιά, Κω, Μύκονο, Σαντορίνη και η Ζάκυνθος, ενώ θεωρούσαν πιθανό και το «άνοιγμα» Κέρκυρας, Λέσβου και Ρόδου.
Υπενθυμίζεται πως τον Μάιο, η Βρετανία απελευθέρωσε τα ταξίδια σε μόνο 12 χώρες του εξωτερικού, με την Ελλάδα και την Ισπανία να μένουν εκτός, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση αεροπορικών εταιρειών και επιχειρήσεων του κλάδου.
in.gr
-
17 Απριλιου 2026, 10:45Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
17 Απριλιου 2026, 07:15Γιώργος Καραμπελιάς: Ο Όρμπαν, ήταν σε ρόλο 5ης φάλαγγας, για την αποσύνθεση της ΕΕ! Η ήττα του, μεγάλη ήττα και για τους Τραμπ - Πούτιν! (podcast) -
18 Απριλιου 2026, 07:40Προβληματίζουν τον ΠΟΥ οι ιοί της γρίπης των πτηνών και η μετάδοση τους στον άνθρωπο -
17 Απριλιου 2026, 09:54Στο Ηράκλειο τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το προσυνέδριο της ΝΔ -
16 Απριλιου 2026, 20:40Σαράντα χρόνια σκάνδαλα στον αγροτικό τομέα αλλά σαν του ΟΠΕΚΕΠΕ πρώτη φορά -
18 Απριλιου 2026, 08:49Πένθος για τον δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό – Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του
